Савет безбедности о Косову 10. фебруара

Извештај Унмика о стању на Косову и Метохији биће тема седнице Савета безбедности УН која ће се одржати 10. фебруара, сазнаје Танјуг. На седници у Њујорку биће разматран редован тромесечни извештај Бан Кимуна.

Седница Савета безбедности Уједињених нација на којој ће тема бити извештај Унмика о стању на Косову и Метохији биће одржана 10. фебруара у згради на Ист риверу у Њујорку, сазнаје Танјуг у седишту УН.

На седници ће бити разматран редован тромесечни извештај генералног секретара УН Бан Кимуна.

Последња седница Савета безбедности о Косову одржана је 19. новембра прошле године. У том извештају, Бан је истакао значај успеха локалних изобра, нарочито на северу Косова, оценивши да ће то имати утицаја на будућу консолидацију мира и стабилности на том подручју, а самим тим и на еврпске аспирације Србије и Косова.

Први човек УН оценио је тада да су и Београд и Прштина показали појачану посвећеност спречавању тензија на терену, да би омогућиле да дијалог и имплементација договореног иду даље.

Српски премијер је у последњем обраћању Савету безбедности УН рекао да ће Заједница српских општина бити формирана упркос напора приштинских власти да се то отежа и додао да је за Београд важно да се договори о имплементацији Бриселског споразума одвијају у складу са вољом и намерама преговарача, чиме ће положај Срба на Косову бити јасно утврђен и заокружен.

Дачић је изнео и податак да је од 10. јуна 1999. године, када је успостављено међународно цивилно и војно присуство на Косову, забележено више од седам хиљада физичких напада на Србе и да је три четвртине места у којима су Срби пре рата живели сада етнички очишћено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво