Јовановић: Избори пут за излазак из кризе

Избори су једини пут којим земља може да добије Владу каква јој је потребна са јасним планом, способну да земљу изведе из економске кризе, каже председник ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је да свако у Србији види да немамо Владу и да су избори једини пут којим земља може да добије Владу каква јој је потребна.

"Избори су једини пут кроз који можемо да добијемо онакву Владу каква нам је потребна, ефикасну, са јасним планом, способну да земљу изведе из економске кризе која ју је готово већ уништила и за коју не можемо ни да претпоставимо колико ће још трајати. ЛДП жели договор са људима око посла који се у земљи мора урадити, тако што ћемо као сваки озбиљан народ схватити да је политика више од међусобних свађа и ратова", изјавио је Јовановић агенцији Бета.

Јовановић је додао да ће, како ствари стоје, Србија имати коалициону Владу, кад год да буду избори.

"И ови избори неће бити гласање о томе ко је највећа партија од две велике, него ће се на изборима одлучивати да ли ће ЛДП утицати на формирање републичке и градске власти или ће то радити Дачић и Демократска странка који су већ заједно биле на власти и чији је заједнички резултат драматично увећан јавни дуг, продубљивање негативних ефеката економске кризе, док су нас на политичком плану у потпуности компромитовали, представљајући Србију као земљу која није способна да буде озбиљан партнер ни Вашингтона, ни Брисела, ни Москве", додао је он.

Лидер ЛДП-а је, такође, оценио да се Дачић данас ни не бори да буде премијер већ покушава да "као караоке кловн" убеди Србију да му опет пружи шансу да буде на власти.

"Ако не буде било избора или једино упориште политике буде Вучић, на крају ће таква ситуација од њега направити и више од оног што о њему данас мисли део Србије који га оптужује за апсолутизам и диктатуру. Србија ове године има прилику да не препусти своју судбину у руке једног човека и једне партије, који год да је човек и која год да је партија", рекао је Јовановић.

Он је додао да се то сваки пут заврши лоше, а нарочито у време кризе, и да је један вођа сигурна гаранција за пут у беду а касније и у диктатуру.

Говорећи о предстојећим београдским изборима, Јовановић је оценио да је Београд прошли пут погрешио и гласао "за фиктивне градоначелнике а не за листе".

"И тада ЛДП, који није имао кандидата за градоначелника, није ушао у београдски парламент, а градоначелника нису изабрали Београђани него Ивица Дачић. Па је тај исти Ивица Дачић и сменио Ђиласа, кад се СПС-у ћефнуло и кад им је одговарало. Е па, ако Београђани на овим изборима не желе да им Ивица Дачић одређује ко ће да води град, било би добро да гласају за ЛДП. Ми смо вакцина против утицаја Слобиног наследника на Београд", додао је лидер ЛДП-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара