Читај ми!

Михајловић: Одлука о изборима за десетак дана

Одлука о расписивању ванредних парламентарних избора биће донета на седници Председништва СНС-a која ће бити одржана у наредних десет дана, каже Зорана Михајловић. Ускоро тим за Београд, најављује Михајловићева.

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је да ће одлука о расписивању ванредних парламентарних избора бити донета на седници Председништва Српске напредне странке која ће бити одржана у наредних десет дана.

Она је рекла да ће седница Председништва СНС-a бити одржана пре ванредне изборне скупштине те странке и да нема приче о одлагању седнице.

"Више је питање наших обавеза него самог одлагања", рекла је Михајловићева новинарима у Министарству енергетике где разговара са грађанима о њиховим проблемима.

Према њеним речима, Српска напредна странка ће врло брзо изаћи са тимом који ће водити Београд. 

"Ми гласамо за листу и тим, немамо директан избор градоначелника, и то баш зато што је Драган Ђилас то тако наместио 2008. године", рекла је Михајловићева.

Навела је да СНС покушава да објасни грађанима да један човек "не може да води овакав град", већ то мора бити један "озбиљан тим".

Утврдићемо зашто су рачуни за струју већи

Зорана Михајовић је рекла да ће Министарство енергетике и Регулаторна агенција за енергетику најкасније за месец дана утврдити околности које су довеле до тога да грађани добију увећане децембарске рачуне за струју.

Она је новинарима указала да је њено минисатарство прихватило извештај ЕПС Снабдевања да није било системске грешке у обрачуну електричне енергије за децембар, али да ће тражити од Регулаторне агенције да провери настале проблеме са рачунима за струју, али и за гас.

Михајловићева је изразила уверење да грешку није начинило ЕПС Снабдевање, наводећи да је до ње можда дошло приликом очитавања бројила на терену.

Она је рекла да је њено Министарство прихватило извештај ЕПС Снабдевања да није било системске грешке у обрачуну електричне енергије за децембар, али да ће тражити од Регулаторне агенције да провери настале проблеме са рачунима за струју, али и за гас.

"Велики број грађана се јавио да има озбиљно високе рачуне за гас, и сад се јављају питања да ли је добар квалитет гаса. Све може да се провери и утврди, па проверићемо и квалитет гаса", рекла је министарка.

Нагласила је да ће, у случају да се испостави да нешто није било урађено како треба од стране ЕПС-а, одговорни "сносити последице", и бити смењени.

Енергетска предузећа доставила пословне планове

Зорана Михајловић je одбацила наводе министра привреде Саше Радуловића да ниједно јавно предузеће није доставило пословни план за 2014. годину, и казала да су све енергетске компаније испуниле ту обавезу.

"Што се тиче ресора енергетике ти планови су ту, и послати су још у децембру Министарству привреде, а и осталим министарствима", рекла је Михајловићева и истакла да се то односи и на "Србијагас", "Транснафту", "Електропривреду Србије" и друге фирме.

Она је објаснила да планови прво долазе у ресорна министарства, која дају сугестије на њих, а потом бивају послати министарствима финансија, привреде и рада.

Министар привреде Радуловић изјавио је јуче да јавна предузећа у Србији нису доставила пословне планове за ову годину, иако су по закону била дужна да то учине до децембра 2013. године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара