Читај ми!

Варнице због Ружићеве изјаве

Изјава министра Бранка Ружића да верује у невиност председника Фудбалског клуба "Партизан" Драгана Ђурића, изазвала је оштру реакцију вицепремијера Александра Вучића. То је разлог да се поново постави питање има ли јединства у Влади.

После поруке вицепремијера Александра Вучића министру без портфеља Бранку Ружићу да, ако му се не свиђа оно што ради држава, напусти Владу, у јавности се поново поставило питање јединства у владајућој коалицији.

Ружић је, како се наводи, рекао да верује у невиност председника Фудбалског клуба "Партизан" Драгана Ђурића, ухапшеног због малверзација приликом приватизације "Ветеринарског завода".

Ружићева изјава и реакција на њу у јавности била је једначина за неслогу у Влади. Премијер Ивица Дачић то демантује тврдњом да у Немањиној нема нејединства. Борба против криминала и корупције је, тврди, вредност и приоритет.

"Те вредности подразумевају успостављање владавине права и једнакости свих грађана пред законом, без обзира на друштвени статус, финансијску моћ и политичку припадност. На тим принципима је и формирана ова влада и у најбољем је интересу Србије да се таква политика и бескомпромисна борба против криминала и корупције настави", навео је премијер.

Према његовим речима, око тога у Влади нема дилема ни нејединства, ни на нивоу странака, нити чланова Владе.

Из редова напредњака нема нових коментара ни на Ружићеву изјаву, ни на Вучићеву поруку. Ипак, из врха странке стиже став да ће борба против корупције и брзина реформи бити важан елеменат за одлуку о ванредним парламентарним изборима.

Министарка енергетике Зорана Михајловић рекла је да не жели да коментарише ту изјаву.

"Изјава првог потпредседника Владе била је јасна, само могу да честитам вицепремијеру и његовом тиму, ово је прва влада која је показала да у земљи нема заштићених, а да не говоримо о хапшењу убица Ћурувије", рекла је Михајловићева.

Од социјалиста стиже порука - мишљење Владе о борби против криминала и корупције јесте јединствено и нема никога ко мисли другачије.

"Мислим да је први потпредседник Владе био врло јасан када је рекао да нема појединаца који су важнији од интереса државе и да тако битне одлуке о изборима не могу зависити од евентуалних ставова појединаца", рекла је министарка здравља Славица Ђукић Дејановић.

Бранко Ружић је поднео је оставку на место потпредседника Фудбалског клуба "Партизан", када је именован на министарску функцију. Остао је Управном одбору клуба.

Како наводе медији, по хапшењу председника клуба Драгана Ђурића, Ружић је рекао да верује у његову невиност, не због тога што су пријатељи, већ зато што не сумња да је све послове обављао по закону.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара