Читај ми!

СНС: Објавити спискове новозапослених

Новосадски одбор СНС-а сумња да је 2013. уз субвенције приватницима запослено 4.000 радника, како тврди Влада. Траже да покрајинске власти објаве спискове новозапослених.

Градски одбор Српске напредне странке из Новог Сада затражио је од председника Владе Војводине Бојана Пајтића и секретара за привреду Мирослава Васина да објаве спискове људи који су током прошле године добили посао у оквиру програма запошљавања покрајинске Владе, јер сумњају да је новац потрошен на "недозвољен начин".

У саопштењу СНС-а се наводи да су Пајтић и Васин током 2013. године приватницима доделили 460 милиона динара, али да то не доказује да су запослили 4.000 људи.

СНС упозорава да ће то, ако спискови не буду објављени, бити доказ да је прича о новозапосленима "обична лаж, која сакрива истину да су субвенције потрошене на недозвољен начин, супротан интересима незапослених Новосађана и Војвођана".

"Зато захтевамо да Извршно веће Војводине објави спискове људи који су, како они тврде, добили посао у субвенционисаним предузећима. Захтевамо да се објаве спискови 4.000 наводно запослених људи, да се поименце види колико је људи запослено у предузећима која су потписала уговоре са Пајтићевим Извршним већем", захтева СНС. 

Додаје се да не постоји изговор да Пајтић и Васин спискове не објаве, јер су према закљученим уговорима, сва предузећа која су добила субвенције морала да доставе спискове новозапослених као услов да добију новац.

"Спискови новозапослених 4.000 људи могу се лако објавити на веб сајту Извршног већа или Националне службе запошљавања, да би се у сваком предузећу, у свакој општини утврдила истина о томе да ли је и ко је запослен на основу субвенција", саопштио је СНС.

Додаје се да Влада Војводине намерава да и 2014. године потроши 460 милиона за запошљавање још 4.000 људи, али да СНС сматра да ни овога пута он "неће бити потрошен поштено".

СНС је позвао Пајтића да поднесе оставку и да буду расписани нови избори за покрајинску Скупштину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се