Динкић: Предложени буџет кратког даха

Предложени буџет за 2014. годину је кратког даха и наредне године сигурно нас чека ребаланс, рекао је председник УРС-а Млађан Динкић. У буџету не постоје никакви подстицаји за привредни развој, каже Динкић

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић рекао је да је предложени буџет за 2014. годину кратког даха и да нас наредне године сигурно чека ребаланс.

Динкић је новинарима у парламенту рекао да буџет не предвиђа раздуживање Србије, већ бесмислена трошења, пре свега у разделу Министарства привреде јер су, како тврди, субвенције за бивша друштвена предузећа у реструктурирању шест пута веће него што су биле у овој години.

Према Динкићевој оцени, није добро "што се Кинезима унапред плаћа 10 одсто државног учешћа у пројекту изградње Коридора 11, иако ће се ауто-пут градити три до четири године".

"То се никада до сада није догодило и увек се плаћало сукцесивно и сразмерно изграђеном", рекао је Динкић.

Бивши министар привреде је такође рекао да у буџету не постоје никакви подстицаји за привредни развој, да је буџет за пољопривреду смањен и да нема средстава за нове инвестиције, као што је изградња фабрике "Горења" у Зајечару и "Панасоника" у истом граду, изградња финске фабрике "Пе-Ка-Це" у Смедереву или фабрике авио-компонената "Мубадала".

Као крупну структурну грешку буџета, Динкић је навео то што је планирано да се три милијарде евра зајма Уједињених Арапских Емирата стићи тек наредне године.

На питање, зашто није присуствовао као заменик председника Комитета за сарадњу са УАЕ јучерашњим разговорима, Динкић је одговорио да је то био церемонијални састанак, а да је организатор било Председништво Србије.

"Битно је да се што више људи укључи у сарадњу са Емиратима и да се пројекти реализују, а ја и мој тим радимо оперативно на уговарању тих пројеката и још пре месец дана са 'Мубадалом' смо били у Панчеву у 'Утви'", рекао је Динкић.

На поновљено питање новинара - зашто он као човек кога је први потпредседник Владе Александар Вучић именовао као члана тима за сарадњу са Емиратима није присуствовао састанку са шеиком Мухамедом бин Зајед ел Нахјаном, Динкић је уз осмех одговорио: "Протокол председника Србије је непогрешив и сви знају да они раде како треба."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије