Читај ми!

Београд, нови директори јавних предузећа

Привремено веће управе града Београда разрешило дужности неколико директора градских јавних предузећа, градских секретара и заменика, рекао секретар Привременог већа Горан Весић.

Секретар Привременог већа Београда Горан Весић саопштио је да је Привремено веће управе града Београда разрешило дужности неколико директора градских јавних предузећа, градских секретара и заменика који нису обављали своје функције у складу са задатком који има тај орган.

Весић је рекао да су разрешени вршиоци дужности директора "Инфостана", "Водовода и канализације", "Аде Циганлије" и Спортског центра Ташмајдан, а да су на њихова места именовани нови, преноси Танјуг.

Нови вршиоци дужности директора "Инфостана" и "Београдског водовода" су Владимир Баћовић и Светозар Веселиновић. Баћевић ће, како је саопштио Привремени орган управе, на том месту заменити Бојана Милића, а Веселиновић - Цвију Бабића.

Уместо Александра Стаменковића на место вршиоца дужности директора "Ада Циганлија" именован је Жарко Шормаз.

На место досадашњег генералног директора Установе за физичку културу, СРЦ "Ташмајдан" Горана Шормаза именован је Милан Нововић. Привремено веће је уместо досадашњег вршиоца дужности директора "Паркинг сервис" Бобана Ковачевића, који је поднео оставку, именовао Андрију Чупковића, а уместо вршиоца дужности директора "Градска чистоћа" Радована Драшкића, који је такође поднео оставку, именовао Синишу Лазаревића.

Уместо досадашњег вршиоца дужности директора Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Татјане Поповић, којој истиче мандат 14. децембра, именован је Срђан Милановић, док је на место досадашњег директора Завода за заштиту споменика културе града Београда Милице Грозданић, којој је истекао мандат у мају, именована Нела Мићовић.

Нови вршилац дужности директора Битеф театра је Милош Латиновић, који на то место долази пошто је мандат истекао Јелени Кајго такође у мају. На место досадашњег вршиоца дужности директора Туристичке организације Београда Дејана Веселинова, који је поднео оставку, именован је Миодраг Поповић.

Привремени орган Београда  именовао је укупно 13 секретара и заменика, па су тако именовани нови секретари у Секретаријату за финансије, урбанизам и грађевинске послове, комуналне и стамбене послове и пољопривреду, при чему два последња секретаријата већ месецима нису имали секретаре.

Нови секретари именовани и у Секретаријату за легализацију и за омладину и спорт, чији је секретар поднео оставку на то место.

Весић је нагласио да је одлука Привременог већа донета после анализе која је трајала три седмице и током које је одлучено да неки од директора јавних предузећа, секретара и заменика секретара треба да буду разрешени, а поједина места, како је објаснио, већ су била упражњена, односно нису се у свим случајевима вршила разрешења, већ само именовања.

Весић је поручио да су све одлуке донете у складу са законом.

"Све одлуке су донете у складу са законом, с обзиром на неке данашње изјаве у којима смо оптужени да смо казнени орган. Привремени орган учинио је исто оно што и сви привремени органи које је именовала влада од 2008. до данас, где је већину имала ДС", рекао је Весић.

Он је прецизирао да је у то време у више општина и градова уведени привремени органи управа, који су обављали промене у управи и предузећима, а посебно је издвојио општину Земун, где је град Београд 2009. године увео привремени орган, који је разрешио све начелнике општинске управе и директора у једином предузећу у тој општини, "Пословном простору".

Он је најавио да ће сутра нови градски функционери преузети дужност, као и да су све одлуке  донете у односу 4:1, односно против је била само представница већа коју је предложио ДС, Татјана Пашић.

Члан привременог органа Београда испред Демократске странке Србије (ДСС) Андреја Младеновић рекао је да је подржао разрешења и постављења неких директора и секретара у градској управи јер је потребно у потпуности ускладити вођење политике до формирања нове власти у главном граду.

"Град је огроман систем, пуно је посла и морамо да имамо у потпуности усклађено вођење политике, ових неколико месеци, између Привременог органа, свих секретаријата и свих јавних комуналних предузећа", рекао је Младеновић агенцији Бета.

Члан Привременог органа Београда испред Социјалистичке партије Србије Никола Никодијевић рекао је да су промене појединих директора и секретара у градској управи обављене јер је за то постојала законска обавеза али и процена да би нови људи на неким местима могли да постигну бољи резултат.

У изјави агенцији Бета, Никодијевић је подсетио да је Влада Србије увођењем привремених мера у Београду преузела део одговорности за функционисање града, па је Привремени орган своју одлуку базирао на томе али и на одговорности коју његови чланови имају према Београђанима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се