Кандидатуре за председника СНС-а

У трци за председника напредњака, противкандидат Александру Вучићу биће Владимир Цвијан, који оптужује Председништво партије да је претворено у билтен за најаву хапшења. Из СНС-а одговарају Цвијану да може да се кандидује, али не и да износи неистине, те да су забринути за безбедност свог лидера.

Српска напредна странка ново руководство бира у јануару, а од данас постоје два кандидата за председника. Противкандидат Александру Вучићу биће Владимир Цвијан, који оптужује Председништво партије да је претворено у билтен за најаву хапшења. Из СНС-а одговарају Цвијану да може да се кандидује, али не и да износи неистине, те да су забринути за безбедност свог лидера.

Првих минута кампање дуг списак оптужби. Владимир Цвијан тврди да Александар Вучић о свему одлучује сам, док је чланство у страху. На претходне три седнице Председништва говорило се, каже, искључиво о хапшењима.

Набраја имена политичара и тајкуна који су наводно на тапету и оптужује председника странке да крши Устав и законе.

"На последњој седници било је речи и о хапшењу наших људи, али како, на основу ког критеријума - да ли их Вучић воли или не", каже Цвијан.  

Партијске колеге су, како кажу, шокиране измишљотинама свог истакнутог члана.

Шеф посланичке групе СНС-а у Скупштини Зоран Бабић каже да су чланови Председништва спремни да изађу на полиграф и да се тако покаже на чијој страни је истина, а на чијој наручене неистине, лажи, које, како је рекао, вероватно имају и свој банковни рачун и позадину.

Цвијанови напади су, тврде у СНС-у, последица нервозе његовог послодавца Мирослава Мишковића. Оптужница против власника "Делте" је бесмислена, тврди Цвијан.

"Процес против Мирослава Мишковића је само један облик решавања одређених емотивних проблема одређених људи", каже Цвијан.

"Експонент тајкунско-политичке спреге и коалиције је Владимир Цвијан, али је наручилац и потписник Мирослав Мишковић", каже Бабић.

Цвијанове речи не узбуђују оне који су наводно помињани на седници Председништва на којој се говорило о хапшењима.

"Заиста немам намеру да се бавим унутрашњим проблемима СНС-а и њиховом прљавом вешу", каже лидер УРС-а Млађан Динкић.

"Не интересује ме шта прича било ко на седницама председништва СНС-а. Лично мислим да ту има свега осим политике", каже председник ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Владимир Цвијан неће да открије чију подршку има у странци, нити ван ње. Братислав Гашић узвраћа да ће успех бити ако освоји више од једног гласа. И потпредседник СНС-а Небојша Стефановић реагује на Цвијанове изјаве. Поручује да је забринут за безбедност Александра Вучића, имајући у виду удруживање тајкунско-политичко-финансијских кланова.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се