СПС: Не причати бајке, решавати проблеме

Грађанима Србије "не требају бенседин и бајка", јер се земља налази у тешком времену, рекао лидер СПС-а Ивица Дачић истакавши да проблеме треба решавати, а не бежати од њих. На вождовачке изборе СПС излази у коалицији са ПУПС-ом и Јединственом Србијом, поручио Дачић.

Лидер СПС-a Ивица Дачић поручио је да грађанима Србије "не требају бенседин и бајка", јер се земља налази у тешком времену и да, уместо тога, проблеме треба решавати, а не од њих бежати.

"Знам да је грађанима најбоље пред изборе, јер мисле да живе у земљи чуда, али Србији не требају бенседин и бајка, већ отрежњење", рекао је Дачић на Вождовцу, где је у оквиру кампање за локалне изборе у тој београдској општини са активистима СПС-а посадио дрво јасена.

Окупљенима је поручио да је дошао да каже шта ће радити, а не да моли за глас, позвавши грађане Вождовца да на изборима гласају за своје животне интересе.

"Можемо да исправимо стање само ако смо свесни у каквој ситуацији се налазимо", сматра лидер СПС-а, који је и премијер и министар унутаршњих послова.

Дачић је рекао да би више волео да је премијер Кине, Швајцарске, Русије или Немачке, али да је председник Владе Србије и да као премијер Србије води рачуна о интересима земље.

"Ми не бежимо од проблема већ се трудимо да их решавамо", подвукао је лидер социјалиста, који на вождовачке изборе излазе у коалицији са ПУПС-ом и Јединственом Србијом.

Функционер СПС-а Александар Антић указао је на то да су социјалисти одлучили да засаде 50 стабала јасена и да тако Вождовчанима оставе нешто, као што је био случај и пред претходне локалне изборе у Земуну, када су засадили дрворед код хотела "Југославија".

"Тај дрворед је једино што је остало грађанима Земуна после тих избора", рекао је Антић, позвавши грађане Вождовца, у коме су социјалисти пре 17 године последњи пут били на власти, да на изборима гласају за своје суграђене и комшије.

Према његовим речима, кандидати са листе СПС-ПУПС-ЈС способни су да обезбеде бољи живот и равномеран развој те београдске општине "коју неће водити лидери странака већ они који живе на Вождовцу".

Приоритет за ову коалицију ће бити очување нивоа социјалних давања, као и развијање Вождовца, рекао је Антић.

Функционер ПУПС-а Милан Кркобабић навео је да ће приоритети бити заштита најстаријих, угрожених, али и трудница, које у Београду добијају целу плату током породиљског боловања.

Кркобабић је истакао да се коалиција СПС-ПУПС-ЈС бори за социјално одговорну државу, "а од данас и за заштиту животне средине", истакавши да озбиљни људи морају да раде озбиљне послове.

"Од 2000. до данас неки весели дечаци су се играли... време је да озбиљни у људи преузму озбиљан посао", рекао је Кркобабић.

Локални избори на Вождовцу заказани су за 15. децембар, а на њима ће учествовати више од 10 странака и коалиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се