Читај ми!

ЈС на изборе са СПС-ом и ПУПС-ом

На изборе у Београду и евентуалне ванредне парламентарне, ЈС ће изаћи у коалицији са досадашњим партнерима СПС-ом и ПУПС-ом, одлучио Главни одбор те странке.

Главни одбор Јединствене Србије одлучио је да та странка на изборе у Београду и евентуалне ванредне парламентарне, изађе у коалицији са досадашњим партнерима СПС-ом и ПУПС-ом.

Објашњавајући разлог за овакву одлуку, председник ЈС Драган Марковић - Палма је истакао да та коалиција траје дуго, да јој нису циљ функције "и све што смо обећали грађанима, ми смо реализовали".

На изборе у Београду излазимо под слоганом "СПС, ПУПС, ЈС - Ивица Дачић". Зашто Дачић, зато што је "Дачић познат као први председник Владе, који говори у Србији оно што говори свуда по свету", рекао је Марковић на седници одржаној на Копаонику.

Марковић је поручио члановима ГО да не треба убеђивати бираче да "гласају за нас, али их треба сваки дан питати шта је то неко више урадио од ЈС и коалиције са којом смо".

"ЈС више није мала странка и немојте се опуштати. Сваки дан урадите нешто за народ, а када урадите нешто за народ, урадили сте и за странку", рекао је Марковић.

Марковић је истакао и веома добру сарадњу са Српском напредном странком и добру сарадњу лидера социјалиста и напредњака, Ивице Дачића и Александра Вучића.

ГО ЈС је донео одлуку да чланови ове странке на "локалним изборима имају пуну аутономију" у одлучивању.

Марковић је на констатовао да је Србија испунила све обавезе према Европској унији и да би за две године требало да постане 29. чланица ЕУ.

Осврћући се на историју он је рекао: "Многе ствари су нам наметнуте, никада нисмо водили освајачке већ увек ослободилачке ратове па имамо горко искуства...и када су то радили неки други, Срби су окривљени за ратне злочине".

Коментаришући тужбу Хрватске против Србије за геноцид, Марковић је подсетио на недавно скандирање усташког поздрава на хрватском стадиону и прокоментарисао: "Да се то, не дај Боже десило у Србији, били би кажњени и они који играју фудбал на малим головима у Србији".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се