Читај ми!

Бабић: Цвијан ближи Мишковићу него СНС-у

Никада ни на једној седници неког страначког органа, Председништва, Извршног или Главног одбора, није се разговарало о хапшењима, каже шеф посланика напредњака Зоран Бабић. Ставови Владимира Цвијана су наручени и ближи су Мирославу Мишковићу него СНС-у, поручује Бабић.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Зоран Бабић негирао је да је на седницама Председништва те странке икада разговарано о евентуалним хапшењима, како то тврди Владимир Цвијан.

"На седницама Председништва разговарали смо о директорима јавних предузећа, председницима општина и градова чијим радом нисмо задовољни, а никада ни на једном састанку неког страначког органа - Председништва, Извршног или Главног одбора није се разговарало о хапшењима", рекао је Бабић новинарима у парламенту.

Нагласио је да чланови Председништва дају пуну подршку политици коју води њихов лидер Александар Вучић.

Бабић је пред новинаре изашао са посланицима који су и чланови Председништва СНС-а, како би потврдили да стоје иза политике Александра Вучића, као и да су ставови које је раније данас изнео Владимир Цвијан, наручени.

"Ставови и политика Владимира Цвијана ближи су Мирославу Мишковићу него СНС-у", тврди Бабић и поручује да су чланови Председништва спремни, ако је то потребно, и да иду на полиграф како би се утврдило на чијој су страни лажи.

Оценио је да целокупна српска јавност зна да је Цвијан изнео неистине, да постоји јасна спрега између финансијских и политичких лобија којима сметају Вучић, СНС и борба против организованог криминала и корупције, и уносних послова појединаца.

"Експонент тајкунско-политичке спреге и коалиције је Владимир Цвијан, али је наручилац и потписник ових редова господин Мишковић", рекао је Бабић.

Он је истакао и да се СНС не плаши ниједног појединца и да свако може да се кандидује за било коју функцију у странци, али да је сигуран да СНС не подржава Владимира Цвијана.

"Свако може да се кандидује, свако може да проба да добије подршку, а ми смо сигурни да пут Александра Вучића има готово потпуну подршку свих чланова странке", рекао је Бабић.

На питање зашто Цвијан није искључен из странке, Бабић је поновио да СНС негује демократске тековине и да свако може да кандидује своју политику, али да је сигуран да Цвијан подршку неће добити ни у промилима, ни у СНС-у ни код грађана Србије.

Он је рекао да је СНС настала на борби против тајкунско-политичких лобија и да такво понашање нема корен у СНС-у.

Упитан да ли ће се још неко кандидовати за председника странке, Бабић је одговорио да то не може да зна и додао да је та странка увек спремна на такмичење и да статут странке никога не спречава да се кандидује.

Владимир Цвијан је раније данас рекао у парламенту да Председништво СНС-а постаје "билтен" на тему ко ће следећи бити ухапшен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара