Ђилас: Покушај преузимања власти без избора

Драган Ђилас рекао да Привремено веће припрема смену 13 градских секретара и функционера, што је "покушај преузимања власти без избора". Уколико се та одлука донесе, то значи да је Привремени орган истражно казнени орган, каже Ђилас.

Лидер Демократске странке Драган Ђилас рекао је да Привремено веће припрема разрешење 13 градских секретара и оценио да њихова смена није у надлежности органа који привремено управља градом, као и да је то покушај преузимања власти без избора.

Ђилас је, на конференцији за новинаре, рекао да се у овом тренутку припрема 13 решења о разрешењу секретара, међу којима су и они који нису чланови ниједне странке, и који су, како наводи, одговорно обављали свој посао и омогућили да Београд функционише.

Уколико се та одлука донесе на седници Привременог органа, Ђилас је рекао да ће то значити да је Привремени орган, како је рекао, "истражно казнени орган".

На питање да ли ће представница ДС у Привременом већу Татјана Пашић остати у његовом саставу уколико се донесе таква одлука, Ђилас је одговорио да не постоји оправдање да Пашићева у том случају буде део тог тела.

Ђилас наглашава да Привремени веће, по закону, обавља текуће неодложне послове и да нема право да доноси кадровска решења, осим ако систем не функционише али да у Београду, како наглашава, све функцинише. "Нема разлога да се смењију ови људи", поручио је Ђилас.

Председник ДС-а је навео и да власт намерава да смени и директоре београдских јавних предузећа, чији су биланси позитивни.

"Хајку и прогон ДС власт је наставила и хапшењем бившег директора Рибарске бање Бранислава Катанчевића у петак, када су ухапшени и осумњичени за нарко бизнис, и њему је одређен притвор до 30 дана", рекао је Ђилас.

Истакао је да је власт тим хапшењем послала поруку свима који би хтели да се прикључе ДС и подсетио да је Катанчевић напустио ту странку пре шест година и да је на претходним изборима као кандидат групе грађана у Крушевцу победио све велике странке и затим се пре
годину дана поново прикључио ДС, када је избачен из градске власт и смењен са места директора бање.

"То је била убедљиво најбоља установа тог типа у Србији. Инвестиције су износиле више од 12 милиона евра, запослено је 220 људи а попуњено је 95 одсто капацитета", рекао је Ђилас.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара