Читај ми!

Победа "Српске" гарант Заједнице српских општина

Победа кандидата Грађанске иницијативе "Српска" у другом кругу локалних избора јужно од Ибра је гарант формирања Заједнице српских општина, изјавио министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да је победа кандидата Грађанске иницијативе "Српска" у другом кругу локалних избора јужно од Ибра гарант формирања Заједнице српских општина, јер је битка на северу већ добијена.

Вулин је разговарао са кандидатима листе "Српска" из шест општина јужно од Ибра.

Поручио је да Приштина хоће да разводни Заједницу српских општина и да не дозволи да се већина формира, "а зна се да је већина на југу".

Приштина зна да ће се Заједница српских општина формирати уколико листа "Српска" добије шест општина на југу, истакао је Вулин.

Вулин је рекао и да му због тога Приштина није дозволила да посети Штрпце и истакао да ће тражити да поново дође на Косово.

Такође је рекао да је сигуран да ће кандидат те листе за градоначелника Косовске Митровице Крстимир Пантић ићи у други круг.

На питање с ким ће "Српска" ићи у коалицију, Вулин је одговорио "са Србима", и рекао да ће њени представници сами о томе одлучивати, напоменувши да та листа није формирана у Београду, већ на Косову.

Вулин је поновио и да ће се тражити објашњење зашто су кутије са бирачким материјалом одношене из Косовске Митровице, како се то не би поновило и бацила сумња на други изборни круг.

Такође, Вулин је поновио и да Србија захтева још веће присуство међународне заједнице на Косову јер је то услов опстанка српског народа на том подручју. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије