Читај ми!

Драшковић: Пуна сагласност са Вучићем

Постигли смо пуну сагласност око стратешких питања - европског пута Србије, борбе против криминала и политике према Косову и Метохији, рекао лидер СПО-а Вук Драшковић после састанка са вицепремијером Александром Вучићем.

Први потпредседник Владе Србије и председник СНС-а Александар Вучић састао се са лидером СПО-а Вуком Драшковићем. Драшковић је рекао да је на том састанку потврђена је пуна сагласност око стратешких питања - европског пута Србије, борбе против криминала и политике према Косову и Метохији.

Лидер СПО-а рекао је Танјугу да на састанку није било речи о уласку те странке у Владу, али да "јесте потврђено стратешко партнерство СНС-а и СПО-а о свим важним питањима".

Драшковић је навео да је на састанку речено и да се "широм Србије на локалном нивоу успостављају стабилне и програмске коалиције између две странке".

"Обојица смо исказали одлучност да на следећим парламентарним изборима наступимо као коалиција, (то јест) СПО на листи СНС-а, а када за то дође време, о томе ће се изјашњавати надлежни органи наших странака", објаснио је Драшковић.

СПО подржава европску политику Владе, борбу против криминала и корупције и примену Бриселског споразума, нагласио је Драшковић.

Драшковић је рекао и да је истовремено предложио Вучићу темељну реформу служби безбедности, доношење закона о отварању тајних досијеа и почињање преговора о чланству Србије у НАТО-у.

Председник СПО-а истакао је и да је у разовору са лидером напредњака "потврђена пуна сагласност око стратешких питања".

"У том смислу пренео сам пуну подршку СПО-а европској политици господина Вучића и Владе, косовској политици, примени Бриселског споразума, успешно одржаним локалним изборима на Космету и одлучној борби против криминала и корпуције", навео је Драшковић.

Драшковић је рекао и да је истовремено предложио Вучићу "да се изврши темељна реформа служби безбедности - како војне тако и цивилне".

Лидер СПО-а навео је и да је Вучићу предложио "и да се крене у поступак усвајања закона о отварању тајних досијеа по узору на источноевропске земље и уз пуну подршку европских институција".

"Истовремено, предложио сам да одмах отпочну преговори о приступању Србије НАТО алијанси", рекао је Драшковић.

"Вучић је реаговао на чланство у НАТО-у реченицом да нас обавезује скупштинска резолуција о војној неутралности", рекао је Драшковић додавши да сматра да је "војна неутралност илузија и да зато не може да постоји".

Лидер СПО-а навео је и да би "убрзане евроатлантске, а не само европске интеграције Србије заправо гарантовале успешан завршетак европског пута Србије".

Драшковић сматра и да би убрзане евроатлантске интеграције Србије "онемогућиле покушај снага из деведесетих година (прошлог века) да све зауставе, закоче и спрече, и врате нас неколико деценија уназад".

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије