Кандидати ДС-а за привремено веће Београда

Бивша заменица градоначелника Татјана Пашић и бивши помоћник првог човека Града Живорад Анђелковић кандидати су ДС-а за привремено веће Београда, одлучила та странка.

Градски Одбор Демократске странке одлучио је да ту странку у привременом органу Београда представљају Татјана Пашић и Живорад Анђелковић, рекао је агенцији Бета председник тог одбора Балша Божовић.

Татјана Пашић обављала је функцију заменице градоначелника, док је Живорад Анђелковћ био помоћник градоначелника Града Београда.

"Донели смо синоћ одлуку да Влади доставимо имена два своја представника у привременом већу, иако Демократска странка није још званично добила позив од Владе", рекао је Божовић и нагласио да је таквом одлуком показују одговорност према Београђанима како би град до избора наставио да функционише што је могуће боље.

Указао је да по Уставу и Закону о локалној самуправи ДС треба да има два представника у привременом већу, пошто у Скупштини Београда има 50 од 110 одборника.

Божовић је оценио и да је до сада Српска напредна странка показала да јој није превише стало до изборне воље Београђана начином на који је смењен лидер те странке и градоначелник Драган Ђилас и да га не би изненадило да ДС не учествује у привременој управи.

"Не би било неочекивано да се и овај пут странке које чине Владу Србије оглуше не само о основна начела демократије и поштовања изборне воље, него и о Устав и законе Србије", рекао је Божовић.

Градоначелник Београда Драган Ђилас смењен је 24. септрембра.

Влада Србије требало би да именује привремено веће Београда наредне седмице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије