Читај ми!

УРС: Влада нема одговор на кризу

Ситуација у Србији је тешка, а Влада нема адекватан одговор на кризу, оцењује Председништво УРС-а. Та странка раније данас поручила министру привреде Саши Радуловићу да не сме од јавности да крије да је користио своју породичну фирму за књиговодствене услуге у 15 стечајних поступака које је водио.

Председништво Уједињених региона Србије оценило је да је ситуација у Србији тешка и да Влада нема адекватан одговор на кризу.

"Хитно се мора променити курс економске политике, и да се уместо смањивања плата, а тиме и потрошње и производње, све снаге усмере на стимулисање инвестиција и развој и подстицај пољопривреде", саопштио је УРС након седнице Председништва у Нишу.

Та странка је најавила да ће Скупштини предложити сет закона о директном избору градоначелника и одборника, и закон о територијалној организацији, којим ће се грађанима омогућити да директно бирају своје представнике, а градовима и општинама да се равномерно развијају.

УРС ће Скупштини предложити и нови закон о накнадама на коришћење природних ресурса да би локалним самоуправама остајао правичнији део средстава које на тај начин убира држава.

"Стечајни министар да каже истину"

УРС је претходно позвао министра привреде Сашу Радуловића да не крије истину и објасни како је могуће да је његова имовинска картица празна и да његова породица нема никакву имовину, "а зарадио је, као стечајни управник 15 фирми, око пола милиона евра у последњих шест година".

Радуловић је избегао јуче да одговори на питања која му је, на основу анонимног писма које су добили сви медији, све посланичке групе и сва министарства, упутила посланица УРС-а Сузана Грубјешић, наводи УРС у саопштењу.

"Очигледно је да он има потребу да прећуткује истину", каже портпарол УРС-а Марко Селаковић.

"Тиме нас наводи да верујемо да је истина све оно што је у писму наведено - да је био стечајни управник у 15 фирми, да против њега Агенција за лиценцирање стечајних управника води поступке због тога што је одуговлачио стечајеве и због тога што је са сопственом фирмом потписивао уговоре и на тај начин директно учествовао у коруптивним радњама, због тога што је преварио купце станова у стечају Делта Легала, који је он водио", додао је Селаковић.

Селаковић је позвао Радуловића да објасни како је могуће да његова породица нема никакву имовину, а зарадио је, као стечајни управник, око пола милиона евра у последњих шест година.

Динкић: УРС стаје у прве редове опозиције

Лидер УРС-а Млађан Динкић рекао је да та странка стаје у прве редове опозиције како би допринела томе да се Србија и њени некадашњи индустријски центри и слабије развијени региони покрену.

Динкић је на трибини у Нишу оценио да је опозиција распарчана, уплашена, безидејна и без икаквог концепта, и да нико нема програм како решити кризу, шта урадити у пољопривреди, како обезбедити равномерни развој региона и запослити грађане, сопштено је из УРС-а.

Динкић је рекао да ће се Уједињени региони Србије борити против свих који шире простаклук, који мало знају и не раде ништа.

"Сваки дан је лошији, сваки дан неки нови проблем, све више приче, све мање дела, све више људи који покушавају да заслепе простотом и мислим да УРС морају да покрену много ствари у наредном периоду", рекао је Динкић.

Потпредседница Уједињених региона Србије Верица Калановић је рекла да је тужно да Ниш као град великих потенцијала буде сврстан у сиромашне.

"Тужна је она држава која од овог града не направи европски град, који ће да личи на оне у Француској, Аустрији и Немачкој и због тога су УРС потребни Нишу и југу Србије, да са конкретним планом за југ који имамо тражимо од владе да хитно крене у акцију за решавање тешких ствари на југу", поручила је Калановићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се