Читај ми!

Ђилас: Тадић почасни председник ДС-а, не Србије

Борис Тадић треба да разуме да није почасни председник Србије, већ ДС-а, поручује лидер демократа. Драган Ђилас изнео низ оптужби на рачун вицепремијера Александра Вучића. Градски одбор ДС-а данас о привременој управи у Београду, најавио Ђилас и позвао власт да распише парламентарне изборе.

Председник Демократске странке Драган Ђилас поручио је почасном председнику демократа Борису Тадићу да, ако има предлог за другачију политику ДС-а, то изнесе страначким органима.

"Борис Тадић треба да разуме да није почасни председник Србије, већ ДС-а и на то место изабран је на мој предлог", рекао је Ђилас на конференцији за новинаре.

Упитан да ли Тадић претендује на његову "фотељу", Ђилас је рекао да нема много оних који хоће да заузму то место.

Коментаришући могућност сарадње са напредњацима, Ђилас је рекао да је његов став да га 23 године постојања странке обавезује да не сарађује са онима који уништавају Србију, економију, бахатао се понашају, пребијају политичке противнике.

Лидер демократа је, такође, поручио првом потпредседнику Владе Александру Вучићу да ће се повући из кошарке уколико Вучић престане да се бави економијом и привредом.

"Ја се повучем из кошарке, пошто с њом немам везе, а он престане да прича о економији, привреди и решавању привредних проблема, јер у привреди нема дана радног стажа и никада ништа у животу у економији није радио, осим што је био политичар и седео у Српској радикалној странци поред Војислава Шешеља па позивао људе да иду у рат и да убијају 100 Муслимана за једног Србина", навео је Ђилас.

Ђилас је рекао и да је Вучићева изјава да ће предложити да највиши функционери СНС-а напусте своје функције у спортским клубовима - демагошка.

Говорећи о формирању привремене власти у Београду, Ђилас је рекао да ће градски одбор ДС-а данас одлучити да ли ће учествовати у привремној управи и да је тај одбор самосталан у доношењу одлука.

Како је рекао, демократе до сада нису добиле позив за учешће у том привременом органу.

"Логично је да странке које су чиниле градски парламент буду у привременом већу ако оно ради на начин који је прописан законом и омогући да грађани овај један вакуум који је направљен неодговорним понашањем владајућих партија, што лакше премосте", поручио је Ђилас.

На питање да ли и даље постоје контакти између ЛДП-а и ДС-а, Ђилас је поновио да су они спремни за сарадњу са свима онима с којима имају више заједничких ствари него ствари које их разликују.

"Свако у Србији треба да одреди да ли жели сарадњу са ДС-ом или СНС-ом. ДС неће бити странка која ће стајати пред Вучићевим вратима и чекати милостињу - да је неко позове да уђе у ову или следећу владу и замени Дачића - јер наравно можда будемо бољи", рекао је Ђилас.

Лидер ДС-а је, такође, позвао власт да распише парламентарне изборе.

Према његовим речима, садашња влада је растерала инвеститоре и до следеће године ће се задужити 10 милијарди евра.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се