Читај ми!

Посланичка питања

Народни посланици на почетку седнице парламента постављали питања члановима Владе. Посланике највише интересовали локални избори на Космету, исплата субвенција и рад чланова Владе.

Посланици на почетку седнице Скупштине Србије постављали питања представницима власти.

Посланик СНС-а Драган Шормаз позвао је Србе у Косовској Митровици да изађу на поновљене изборе, а од премијера Ивице Дачића затражио да одговори када ће они који су, како је рекао, на насилан начин спроводили бојкот избора у том граду, бити процесуирани.

Портпарол ДСС-а Петар Петковић сматра дотле да је власт изгубила "сваку меру и осећај за народ и државу и да не преза ни од каквих поступака ако би резултат тога била сломљена воља народа, који треба да саучествуе у предаји Косова".

Петковић тврди да је кандидат листе "Српска" Крстимир Пантић јуче потписао одлуку, по налогу Владе, да сви директори јавних предузећа са запосленима и њиховим породицама организовано иду на изборе. 

Посланица СПС-а Ивана Динић затржила је одговор од министра културе и информисања Ивана Тасовца да ли ће дозволити да медијски простор јужно од Београда остане без јавног сервиса и доступности информација.

Посланица Демократске странке Горица Мојовић питала је када ће бити достављен предлог националне стратегије развоја културе и колико је средстава из буџета у последње три године потрошено за спровођење те стратегије.

Питање за премијера имала је и посланица УРС-а Сузана Грубјешић, која га је упитала да ли је знао да се против министра привреде Саше Радуловића воде два поступка пред дисциплинским већем Агенције за лиценцирање стечајних управника.

Грубјешић је питала да ли је тачно да је Радуловић од 2007. године до данас водио 15 стечајних поступака, а да је окончао само два.

Посланица ЛДП-а Радмила Геров питала је надлежна министарства када ће пољопривредницима бити исплаћене субвенције од 6.000 динара по хектару и када ће просветни радници, који су у јуну отишли у пензију, добити отпремнине.

Посланик из клуба Заједно за Србију Небојша Зеленовић питао је гувернера Народне банке Србије Јоргованку Табаковић како се неко од службеника НБС усудио да позове грађанку која се обратила том посланику због проблема са рефинансирањем банкарског кредита и замери јој што се жалила.

Независни посланик Енис Имамовић питао је да ли је Министарство унутрашњих послова покренуло поступке против особа које су исписале увредљиве графите на турбету Шејх Мустафе у Београду.

Недавно су на турбету у Вишњићевој улици црним спрејем написани увредљиви графити, којима је вређан Куран и Алах.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара