Читај ми!

Ђурић: Очекујемо учешће у привременој управи

ЛДП очекује да ускоро стигне позив за учешће у привременој управи Београда, каже потпредседник те странке Бојан Ђурић. За земљу, грађане, па чак и за ДС, добро је да и ЛДП буде део те управе, поручује Ђурић.

Потпредседник Либерално-демократске партије Бојан Ђурић каже да формално не постоји позив тој странци да учествује у привременој управи Београда, али очекује да тај позив ускоро стигне из Владе.

"Мислили смо да је наша политичка обавеза да на време јавности, а пре тога и Демократској странци на састанку пре петнаестак дана, саопштимо шта је амбиција ЛДП-а у овом тренутку. Онда смо и јавно рекли да мислимо да ЛДП треба да учествује у привременом органу", рекао је Ђурић, али је нагласио и да ЛДП није спреман да безусловно прихвати учешће у том органу.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Ћурић је истакао да је прошло педесетак дана од када нема градске власти и да град "у оваквом стању" не може више да чека.

Према његовим речима, програм привременог већа треба припремити тако да се односи на обавезе Града према грађанима.

"Очигледно је да избора неће бити до Нове године, то значи да ће Град у 2014. ући са неком врстом привременог финансирања. Дакле, треба сачинити план функционисања Града, испуњавања обавеза које иначе има", каже Ђурић и истиче да је смена градске власти пала у најнезгоднијем тренутку.

Потпредседник ЛДП-а подсећа да је та странка током целе године тражила да се ситуација у Београду разреши и да је њен став био јасан - на изборе треба ићи.

"То у овом тренутку није било могуће. Наша амбиција је била да утичемо на то да у граду не настане хаос, а с друге стране то је врло јасан политички став. Ми сматрамо да није у реду да се без избора, само путем тог привременог већа, аутоматски преслика састав републичке коалиције на градски ниво и да она без избора преузме власт", објаснио је Ђурић.

Како каже, за земљу, за грађане, па чак и за Демократску странку добро је да и ЛДП буде репрезент привремене градске управе.

Кад су у питању односи ДС-а и ЛДП-а, Ђурић је рекао да "не треба говорити о замрзавању односа" јер те странке и даље комуницирају, али не желе да ти разговори буду "преко плота".

Коментаришући то што функционери ДС-а позивају на то да у привременом већу буду само странке које су прешле цензус, Ђурић каже да је такав став показује колико ДС не разуме шта су приоритети управе у Београду.

"За мене је фасцинантно да је ДС у овом тренутку као свог политичког непријатеља одабрала ЛДП и на том питању решила да изграђује своју политичку позицију", рекао је Ђурић.

Ђурић истиче да се тако онемогућавају  озбиљни разговори о ономе што је ЛДП дефинисао као свој кључни циљ - да се са демократама разговара о стварању нове политичке организације, која би имала заједничку, јединствену и моћну политику.

"Нама није уверљиво да то можемо да урадимо с људима који се на овакав начин сукобљавају са ЛДП-ом, а истовремено и даље нису у стању да јасно кажу да ли желе да уђу у то привремено веће или не желе. То нам говори да нема озбиљности", закључио је Ђурић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара