Читај ми!

Вулин: Срби на изборима одлучују о судбини

Изласком 17. новембра на изборе, Срби на Косову ће почети да одлучују о својој судбини, а уколико то не ураде, уместо њих ће одлучивати лошији људи, рекао министар задужен за Космет Александар Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је да ће изласком 17. новембра на изборе, Срби на Косову почети да одлучују о својој судбини, а да ће, уколико то не ураде, уместо њих одлучивати лошији људи.

Вулин је у Суботици, након седнице Изборне скупштине Градског одбора Покрета социјалиста чији је председник, изјавио да сматра да ће Срби, ако изађу на изборе 17. новембра, послушати своју владу, цркву, председника Републике Србије, председника Републике Српске и "баш све који о њима брину и мисле добро".

"Када изађу 17. новембра, а знам да ће изаћи 17. новембра, они ће победити на изборима, они ће формирати Заједницу српских општина, они ће омогућити да несметано наставимо финансирање живота на Косову и Метохији и они ће поручити Приштини и свима другима да ће сами одлучивати о својој судбини. То је велика ствар", истакао је Вулин.

"Ако то не урадите, уместо вас одлучују лошији људи и то никада не треба дозволити. Суштина Бриселског споразума није да Срби не одлучују, већ да Срби одлучују", рекао је Вулин.

Покрет социјалиста развијена организација

Вулин је рекао да је Покрет социјалиста прилично добро развијена организација која је "покрила" већи део Србије, а најмање је организована на Косову и Метохији да се његова садашња функција министра без портфеља задуженог за КиМ не би злоупотребљавала, то јест да "не изгледа онако како не би требало да изгледа".

"Што се тиче одбора у Суботици, (очекујемо) да високо држи барјак слободе, наша црвена боја значи нешто, а то значи да се боре за радничка права, да се бора за права свих људи којима је тешко, без обзира на њихову веру, нацију. Нас такве поделе, када је у питању живот човека, ни најмање не погађају", рекао је Вулин.

Вулин се нада да ће Покрет социјалиста и Српска напредна странка, са којом сарађују на свим нивоима, врло брзо и из Суботице моћи да крену у кампању за нове покрајинске изборе.

За председницу Градског одбора ове странке у Суботици изабрана је Светлана Стипановић, некадашња чланица Српске радикалне странке, која је и одборница у Скупштини града Суботице.

Стипановићева је најавила да ће њен први корак у локалном парламенту бити приступање одборничкој групи Српске напредне странке.

"Оно што нас очекује у нашем даљем раду јесте формирање месних одбора, у најави већ имамо 15 месних одбора које смо у старту спремни да формирамо, а касније ћемо организовати медијске наступе, акције и промовисати странку и основне принципе на којима је странка заснована", рекла је Стипановићева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара