Читај ми!

Одаловић: Дачић у петак у северној Митровици

Премијер Србије Ивица Дачић требало би у петак, 15. новембра, да посети северну Косовску Митровицу, најавио генерални секретар Владе Србије Вељко Одаловић и позвао Србе да изађу на поновљене изборе.

Изласком на поновљене изборе у северној Косовској Митровици 17. новембра бране се Заједница српских општина, будућност Србије и српског народа на овом подручју, изјавио је генерални секретар Владе Србије Вељко Одаловић.

Одаловић је на конференцији за новинаре у Косовској Митровици истакао да је 17. новембар дан у којем морамо да одлучимо, подсетивши да су Срби 1999. године физички бранили мост на Ибру и опстанак, а да сада једино што треба да ураде јесте да подрже оно што је Влада Србије веома јасно јавно саопштила - да подрже Грађанску иницијативу "Српска".

Он је нагласио да треба подржати "Српску" јер она гарантује да 18. новембра у Косовској Митровици неће бити градоначелник неко кога овај крај неће и не препознаје, већ да ће градоначелник бити Крстимир Пантић.

"Ови други данас воде са 2.000:0, то су гласови који су прихваћени у четири бирачка центра у Митровици који су по оцени ЦИК-а регуларни. Не треба да тражимо 2.001 глас, треба да покажемо јединство и слогу, да нас буде што више и да покажемо како у тешком тренутку Срби одговарају на изазове", поручио је Одаловић.

Изласком на изборе у Митровици у недељу брани се Заједница српских општина, брани се будућност Србије и српског народа на овом простору, истакао је генерални секретар Владе Србије и најавио да ће у петак у овом граду највероватније боравити премијер Србије Ивица Дачић.

Одаловић је упозорио да би цео концепт и смисао Заједнице српских општина био срушен ако Срби немају власт у северној Митровици, истичући да је "ово кровна кућа, место које је планирано да буде административни, културни, универзитетски и свакакав други центар српске памети, политике, стратегије, српског мишљења".

Уз свако уважавање осталих, један такав центар мора да постоји. Косовска Митровица једина у овом тренутку има тај пун капацитет и зато борба за њу мора да буде жестока, рекао је Одаловић.

Он је казао да је Заједница српских општина препознат механизам који проистиче из Бриселског споразума и да су Заједница, са својим надлежностима и колективно управљање, од интереса за српски народ и биће за Србију важан и одлучујући фактор за будућност.

"Преко 3.000 Албанаца је уписано у бирачке спискове у Сувом Долу и то је предност коју имају. Ајмо да на ова три бирачка центра у Митровици у недељу одговоримо онако како треба, да изађемо и дамо свој глас", поручио је Одаловић.

Генерални секретар Владе Србије упозорио је да се не сме насиљем спречавати и блокирати воља и право, као што је право гласа, и да слике од 3. новембра у Митровици не смеју да се понове.

Одаловић је заједно са државним секретаром у Министарству здравља Перишом Симоновићем позвао запослене у Здравственом центру у Митровици са којима су разговарали да изађу у недељу на биралишта у овом граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара