Читај ми!

Ђилас: ЛДП на потезу

ЛДП мора да одлучи да ли је за сарадњу са ДС-ом или странкама на власти, рекао лидер демократа Драган Ђилас. Са оваквом власти ДС не може да сарађује, и ако неко хоће да сарађује са нама мора да има исти став, поручио Ђилас.

Председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је данас да Либерално-демократска партија (ЛДП) мора да се определи да ли је за сарадњу са том странком, или са партијама које чине садашњу државну власт.

"Са оваквом власти ДС не може да сарађује, и ако неко хоће да сарадује са нама мора да има исти став. Ако хоће да сарађују и са нама и са њима у исто време, са нама неће", рекао је Ђилас за Радио-телевизију Војводине.

Ђилас је поновио став ДС да у привременој управи Београда треба да учествују само партије које имају одборнике у градској скупштини.

Према његовим речима, питање учешћа ДС у привременом градском већу је "техничка ствар", и није у супротности са одлуком те партије да не сарађује са највећом партијом на власти - Српском напредном странком (СНС).

Ђилас је 24. септембра смењен с места градоначелника Београда, а његова странка тражи да има два члана у привременом органу који ће водити главни град до наредних локалних избора.

Председник ДС-а је оценио да је "срамотно" то што Београд 50 дана нема градоначелника и додао да спекулације о саставу привременог органа градске власти служе за "покривање много већих проблема ове земље".

"Поново ћу се кандидовати за функцију градоначелника"

Ђилас је најавио да ће се поново кандидовати за градоначелника Београда, на изборима који би требало да буду одржани за неколико месеци.

Оценио је да је програм ДС-а тренутно "једина идеја развоја ове земље" док се, како је рекао, сви други баве оним што је било.

Ђилас је оптужио актуелну власт за економски суноврат земље, оценивши да ће тек најављене владине мере Србију одвести у економску катастрофу.

Председник ДС-а посебно је критиковао пројектовано буџетско задуживање у износу од 5,8 милијарди, наводећи да ће ова влада "остати упамћена по томе да је земљу задужила више него све владе пре ње".

Ђилас је рекао и да није размишљао о томе шта значе поруке почасног председника ДС-а Бориса Тадића да ће се поново политички активирати.

"Нисам превише размишљао о томе шта је мислио тиме. Сматрам то потпуно небитним. Сваки члан Главног одбора ДС, уосталом, може да изнесе свој став", рекао је Ђилас а Тадићеве критике на његов рачун, када је реч о вођењу странке, оценио као "мало више него необичне".

Према његовим речима, "никад није било теже бити председник, али и члан ДС-а него сада" због, како је навео, огромних притисака и прогона којима су демократе изложене.

Председник ДС-а је истакао да се та странка у претходних 12 месеци консолидовала и реформисала и додао да није забринут због оних који напуштају странку јер "они који не деле идеје ДС, треба што пре да оду из странке".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара