ЛДП: Бесмислене провокације ДС-а

Бесмислено је да се ДС обрачунава са ЛДП-ом заклањањем иза нетачних интерпретација Устава. Нити ЛДП шта дугује ДС-у, нити осећа потребу да се с њима сукобљава, поручио је у писаној изјави потпредседник ЛДП-а Бојан Ђурић.

Либерално-демократска партија поручила је Демократској странци да прекине с бесмисленим провокацијама и потврдила своју спремност да уђе у привремене органе власти у Београду.

"Бесмислено је да се с нама обрачунавају заклањањем иза нетачних интерпретација Устава. Нити ЛДП шта дугује ДС-у, нити осећа потребу да се с њима сукобљава и тиме увлачи себе и добронамерне грађане Београда и бираче у ту каљугу коју покушавају да створе", поручио је у писаној изјави Танјугу потпредседник ЛДП-а Бојан Ђурић.

Алудирајући на оптужбе демократа поводом евентуалног учешћа либерала у привременој градској власти Београда, Ђурић наводи да је сасвим нормално да ЛДП буде у градској власти, јер су, како каже, у међувремену општеприхваћене политичке идеје и ставови те странке изнети на изборима 2012.

"То је наш аргумент и тражимо од Владе да што пре омогући нормално функционисање Београда на основу предлога за формирање већа. Желимо да спроводимо своју политику, која је победила", навео је Ђурић.

Нажалост, како је рекао, ДС је изабрала да њена политика буде обрачун са ЛДП-ом и суревњивост, а "аргумент нетачна интерпретација мртвог Устава, симбола неуспешне и погрешне политике коју су годинама водили и која је и узрок пораза који су доживели".

Ђурић подсећа и да је ЛДП увек имала коректан однос према ДС-у, да је подржала ту странку у сваком тренутку када је била угрожена, да је трпела због толерисања многих политичких грешака демократа, а да је истовремено била одговорнија према тој странци и њеним бирачима него што су били они који је воде.

ЛДП зато као сасвим бесмислену провокацију оцењује пакост и спремност на обрачун, које без разлога показује део Демократске странке.

"Не желимо у томе да учествујемо зато што знамо да тако не мисли већина људи која је некад за ту странку гласала", навео је Ђурић.

Он је подсетио да је пре две недеље на састанку са представницима Демократске странке врх ЛДП-а јасно и јавно рекао да жели да буде у привременом већу Београда, да сматра да је то у интересу свих, да то значи смиривање тензија, и да Београд не може да преживи зиму ако је политика у њему сведена на ратно поприште смењених и оних који су их сменили.

"То мислимо и данас", поновио је Ђурић и додао да та странка тражи од Владе да што пре омогући нормално функционисање Београда помоћу предлога за формирање већа, а чињеница да су кључне тачке политике ЛДП-а општеприхваћене у српској политици, за ЛДП је мотив да политику више не гледају са стране, него да је активно воде у институцијама.

То је уједно и порука ЛДП-а Влади Србије и јавности, али не и лидерима Демократске странке, коју, како је Ђурић рекао, претварају у партију "уставобранитеља", која у параграфима, као Коштуница некад, покушава да нађе оправдање за статирање на политичкој сцени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије