Подршка Алжира Србији

Изузетно је значајна подршка Алжира Србији у економском смислу, истакао је председник Србије Томислав Николић у разговору са министром водних ресурса Алжира Хосином Несибом. Две земље су имале дугу и тешку борбу за слободу и узајамно су се подржавале у тешким историјским периодима, нагласио Николић.

Председник Србије Томислав Николић истакао је у разговору са Хосином Несибом, министром водних ресурса Алжира да је сада изузетно значајна подршка Алжира Србији у економском смислу и да је мешовита Комисија две земље постигла изванредне резултате, нарочито у домену хидроградње.

Председник Николић је, како је саопштила Прес служба председника републике, истакао висок степен билатералне сарадње Србије и Алжира и подвукао да се ситуација у којој су се две земље налазиле мењала, али да је искрено пријатељство константа која није довођена у питање.

Србија је, нагласио је председник Србије, захвална Алжиру на принципијелној подршци по питању дијалога Београда и Приштине.

Две земље су имале дугу и тешку борбу за слободу и узајамно су се подржавале у тешким историјским периодима, рекао је председник Николић.

Министар Несиб је пренео поздраве председника НДР Алжир Абделазиза Бутефлика и нагласио да су односи две земље искрени и пријатељски. Несиб који је и коопредседавајући мешовите комисије за економску и научно-техничку сарадњу између РС и НДР Алжир, подвукао је подршку Алжира на наставку дијалога и европских интеграција, уз наду да ће се европски пут водити на начин који Србији највише одговара.

Одличне односе на политичком плану треба пренети и на економски, рекао је Насеб и додао да Алжир никада неће заборавити подршку Србије у борби за слободу.

Ставови две земље се поклапају нарочито у домену регионалних и међународних питања, истакао је алжирски министар.

Он је рекао и да је влада Алжира донела одлуку да укључи српска предузећа у бројне инфаструктурне пројекте који се реализују у тој земљи, наведено је у саопштењу.

Премијер Србије Ивица Дачић разговарао је са министром водних ресурса Алжира Хосином Несибом.

Дачић и Несиб су констатовали да пријатељски односи јачају потребу бржег развоја сарадње између Србије и Алжира, саопштила је владина Канцеларија за односе са медијима.

''Постоје велике могућности за унапређивање економске сарадње у области пољопривреде и агроиндустрије, грађевинарства, фармацеутске индустрије и здравства'', истакнуто је на састанку премијера Дачића и Несиба.

Министар трговине Расим Љајић рекао је јуче да је робна размена Србије и Алжира симболична и да би требало потписати споразум о слободној трговини, како би се та размена повећала.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара