Живковић: "Сабља 2" за обрачун са хулиганима

Држава треба да покрене полицијску акцију "Сабља 2" за обрачун са хулиганима, поручује лидер Нове странке Зоран Живковић. Потребно спровести широку друштвену акцију "нулте толеранције према насиљу и криминалу", завршити реформу правосуђа, а полицији омогућити да ради без притисака, каже Живковић.

Нова странка сматра да држава хитно мора да се обрачуна са хулиганима који насиље са стадиона преносе на улицу и предлаже покретање нове "Сабље", полицијске акције попут оне организоване после убиства премијера Зорана Ђинђића.

Председник Нове странке Зоран Живковић рекао је на конференцији за новинаре да је за спречавање све већег насиља потребна ванредна акција која може да се зове "Сабља 2".

Навео је и да та акција не би значила увођење ванредног стања у држави, као што је урађено после убиства премијера Ђинђића, већ би ванредно стање требало увести у полицију и правосудне органе.

Живковић, иначе бивши премијер, рекао је и да политичари под хитно морају да напусте управе фудбалских клубова, посебно оних чији такозвани навијачи насиље са стадиона преносе на улице и баве се разним криминалним активностима.

Нагласио је и да је истовремено потребно спровести широку друштвену акцију "нулте толеранције према насиљу и криминалу", завршити реформу правосуђа, а полицији омогућити да ради свој посао без политичких притисака.

Живковић сматра и да је у последњих годину и по дана насиље у Србији у великом порасту у свим сегментима и због тога криви актуелну власт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво