Читај ми!

"Српска" очекује понављање избора на северу

Грађанска иницијатива "Српска" очекује понављање локалних избора у све четири општине на северу Косова, каже директор те листе Владета Костић.

Директор Грађанске иницијативе "Српска" Владета Костић навео је да та листа, коју подржава Влада Србије, очекује понављање локалних избора у све четири општине на северу Косова.

Непознати нападачи разбили су у недељу бирачке кутије на три гласачка места у северној Косовској Митровици те су избори прекинути. У косовској Централној изборној комисији договорено је да се избори пониште на та три места.

Костић је за агенцију Бета рекао да још чека званичан став ЦИК и да очекује да ће се данас у Бриселу премијер и први потпредседник владе Србије Ивица Дачић и Александар Вучић са косовским премијером Хашимом Тачијем договорити да се избори понове у све четири општине на северу Косова.

"Српска" очекује да се у четири општине "осигурају добри и безбедни услови како би сви грађани могли да мирно изразе своју бирачку вољу и да више на тим просторима не буде атмосфере страха каква је владала на дан одржавања локалних избора 3. новембра", рекао је Костић.

Према његовим речима, не сме се више дозволити да расељени Срби, који су уточиште нашли у централној Србији, буду поново шиканирани и задржавани на административним прелазима - како је било у недељу, већ им се безусловно мора омогућити да на поновљеним изборима остваре сва своја бирачка права по европским и светским стандардима.

По подацима изборног штаба "Српске", кандидату те иницијативе за градоначелника Грачанице, Бранимиру Стојановићу, недостаје још стотинак гласова за победу у првом кругу избора.

Костић је навео је да је ЦИК до сада саопштио само прелиминарне резултате.

"Ми зато чекамо да се преброји још око 500 условних гласова и да после тога ЦИК саопшти коначне режултате јер смо убеђени да је наш кандидат већ победио. Уколико, међутим, неком 'вишом силом' будемо морали у други изборни круг, спремни смо и сигурни у победу нашег кандидата", поручио је Костић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво