Читај ми!

Ружић и Мишчевићева путују у Лондон

Оквир за преговоре о приступању Србије ЕУ биће тема разговора министра Бранка Ружића и шефице Преговарачког тима Тање Мишчевић са високим званичницима Велике Британије, у четвртак у Лондону.

Министар без портфеља задужен за европске интеграције Бранко Ружић и шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Србије Европској унији Тања Мишчевић боравиће у четвртак у Великој Британији, да би представили и заступали позицију Србије о Преговарачком оквиру за преговоре о приступању Србије ЕУ, преноси Танјуг.

Они ће се састати са министром за Европу Дејвидом Лидингтоном, политичким саветником премијера Камерона Патриком Роком као и са директором за Западни Балкан и проширење ЕУ у Министарству спољних послова Овеном Џенкинсом, саопшено је из владине Канцеларије за односе са медијима.

Током посете Лондону, Ружић и Мишћевић састаће се са директором за Европу Министарства спољних послова Виџајем Ранџарајаном, председавајућим Комитетом за ЕУ у Горњем дому британског парламента лордом Босвелом, као и са директором Секретаријата за Европу и глобална питања Ангусом Лапслејем. Предвиђен је и састанак са делегацијом министарства правде коју ће чинити Бери Снелгров, Риаз Пател и Амрита Охби.

Преговарачки оквир ЕУ за преговоре о приступању Србије ЕУ је документ који ће одредити процедуру и у великој мери утицати на ток преговора Србије и ЕУ. Преговарачки оквир налази се у поступку усвајања у оквиру институција Европске уније, а у току је изјашњавање држава чланица ЕУ о овом документу.

Веома значајну улогу у овом поступку има Уједињено краљевство Велике Британије и Северне Ирске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво