Ђилас: Никакав договор са СНС-ом

Драган Ђилас каже да се не може очекивати никаква коалиција између ДС-а и СНС-а после следећих избора, јер је то за ДС није питање "изборне математике него политике".

Лидер Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да после следећих избора не треба очекивати коалицију између ДС и СНС и да никакав политички договор са том странком више није могућ.

Ђилас је у интервјуу Недељнику рекао и да је власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић подржао формирање актуелне владе као и да ће после избора у Врбасу тражити посматраче за све следеће појединачне изборе.

Лидер ДС, који је градоначелник Београда у техничком мандату, поручио је да се не може очекивати никаква коалиција између ДС и СНС после следећих избора, јер је то за ДС није питање "изборне математике него политике".

Он је навео да су демократе пре шест месеци кроз ауторски текст потпредседника ДС-а Миодрага Ракића нудиле напредњацима "не улазак у власт, већ политички договор" о најважнијим темама, а да је одговор уследио кроз увреде и лажи.

Ђилас је рекао да је ДС у Врбасу добила 18 одсто гласова, али да "медији под контолом лидера СНС Александра Вучића објављују да је сваки резултат ДС катастрофа" и додао да ће се демократе вероватно обратити Оебсу и ЕУ и тражити посматраче за сваке следеће изборе.

"Атмосфера одржавања локалних избора је била таква да нема никакве везе с демократијом и вратила нас је у нека времена за која смо веровали да су остала иза нас", рекао је Ђилас.

Он је навео и да СНС не дели искрено европске вредности, да СПС није странка која се бори за било чији социјални интерес и упитао како ПУПС штити пензионере кад је прихватио да се укине тринаеста пензија у Србији.

Ђилас је казао и да ДС сноси одговорност за то где је Србија данас, али и подсетитио да у томе није сама и да одговорност сносе и СПС и радикали и данас СНС, који су "нас увели у све ратове и сва лудила, изгубљене животе и уништену Србију".

Говорећи о свом односу према Мишковићу, Ђилас је рекао да се нико не сећа да је "Мишковић навијао за ову владу".

Он је упитао какве везе има ДС са Мишковићем, за којег ће, како је навео, само суд моћи да каже да ли је крив или није.

"А не ни ви, ни Вучић, ни ја, него само суд. И та одлука суда мора да се поштује. Хоћете у Европу, у свет", рекао је Ђилас и додао да напредњацима данас не ваља ни Уставни суд, јер је оценио да је Мишковић био предуго у затвору.

"Па нисмо ми на то скренули пажњу због Мишковића, него због свих наших људи који незаконито седе у притвору. Такву одлуку би добио и Саша Драгин и многи други само да су се жалили", додао је Ђилас.

Он је позвао Вучића да каже ко је лопов у Србији, додајући да је лидер СНС до пре две године говорио да су Дачић и Динкић лопови, а да данас тврди да су они поштени и оценио да то није борба против корупције већ чист политички маркетинг.

"Ако је борба против корпуције само Вучићева, молим да ми се каже кад је говорио неистину - онда кад је оптуживао Динкића и Дачића, или данас, кад тврди да су они поштени а ДС лоповска", рекао је Ђилас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара