Читај ми!

Парламентарна делагација Лаоса у Београду

Парламенти Србије и Лаоса наставиће сарадњу путем области законодавства, размене искустава, као и спровођењем споразума о којима су се две земље већ договориле, потврдили су Небојша Стефановић и Пани Јатотоу. Делегацију из Лаоса примио и премијер Ивица Дачић.

Председница парламента Лаоса Пани Јатотоу и председник српске скупштине Небојша Стефановић разговарали су у Београду о унапређивању сарадње двеју земаља, посебно о јачању парламентарне сарадње.

Јататоу и Стефановић договорили су се да наставе сарадњу парламента Лаоса и Србије путем области законодавства, размене искустава, као и спровођењем споразума о којима су се две земље већ договориле.

Јататоу је позвала привреднике на храбрије инвестирање у привреде двеју земаља, поготово у области енергетике, где и Лаос и Србија имају велике потенцијале.

Стефановић је рекао да је с делегацијом Лаоса договорено јачање мултилатералне сарадње и међусобна подршка у процесима учлањења у међународна тела.

"Очекујем да ће билатерална сарадња бити знатно унапређена и традиционално партнерство појачано снажном економском сарадњом од које обе земље могу имати корист", казао је председник српске скупштине.

Чланови Одбора за спољне послове српског парламента разговарали су са парламентарном делегацијом Лаоса.

Потпредседница Одбора за спољне послове Народне скупштине Лаоса Буњон Бупи, која је предводила делегацију Лаоса, указала је на значај недавно потписаних споразума двеју земаља и истакла потребу размене искуства двају одбора у будућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије