Експлозија у Косовској Митровици

Јака експлозија у северном делу Косовске Митровице. Бомба експлодирала у стану Небојше Марића, радника Управе прихода, који је у том тренутку био са својом супругом. Причињена материјална штета. Нема повређених. Канцеларија за КиМ и шеф Унмика осудили инцидент.

У јакој експлозији која се догодила јутрос нешто пре четири часа у северном делу Косовске Митровице, није било повређених, али је причињена већа материјална штета.

Бомба је експлодирала у стану Небојше Марића, радника Управе прихода, који је у тренутку експлозије у стану био је са својом супругом.

Експлозивна направа била је постављена на прозору стана у приземљу зграде у центру северног дела Косовске Митровице.

Експлозија је проузроковала велику материјалну штету и на оближњем хотелу, а оштећено је и једно возило паркирано у непосредној близини.

На лице места одмах су изашли припадници косовске полиције, а нешто касније су стигли полицајци Еулекса и војници Кфора.

Осуда инцидента

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује јутрошњи инцидент и тражи да се кривци пронађу и приведу правди.

Влада Србије улаже максималне напоре у нормализацији односа у Покрајини, што је једини пут ка успостављању поверења међу комшијама, свим житељима Косова и Метохије, без обзира на то којој националности припадају, наводи се у саопштењу Канцеларије.

"Од надлежних органа тражимо да пронађу кривце тог злочина и да их приведу правди. Само на тај начин Срби и Албанци ће успоставити веру у правду и у чињеницу да је миран и безбедан живот у Покрајини могућ и неопходан", истиче се у саопштењу.

Министар Александар Вулин поручио је у Пећи да овакви инциденти имају за циљ да се људи уплаше и да помисле како се ништа не може променити, да ће насиље увек царевати и да се избори једноставно зауставе.

"Срби на КиМ су врло искусни када је супротстављање насиљу у питању и они ће знати да одговоре. Једини начин да одговоре и на ово јесте да будемо уз своју владу, уз своју државу и једини начин на који можемо адекватно да одговоримо на ово јесте да верујемо органима земље којој припадамо", поручио је Вулин.

"Тражим од међународне заједнице да се побрине да, у домену свог мандата који је веома велики, учини све да се починиоци и овог злочина пронађу, али и да добро погледа одакле ово може да дође", каже је Вулин.

Шеф Унмика Фарид Зариф оштро је осудио бомбашки напад у Митровици оценивши да је реч о кукавичком акту насиља који опасно угрожава безбедност и стабилност у региону уочи локалних избора у покрајини.

У изјави достављеној медијима, Зариф је казао да такви "кукавички акти" могу тешко угрозити безбедност у региону. Такође истичем да власти морају предузети ефикасне акције како би спречиле такво насиље", навео је шеф Унмика.  

Инцидент је осудила и Демократска странка Србије. СДП и Самостална либерална странка (СЛС), које учествују на косовским локалним изборима 3. новембра, осудиле су бомбашки напад на кућу Небојше Марића.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије