Дачић: Ја сам на Вучићевој страни

Актуелна влада ће опстати док има резултата, рекао премијер Ивица Дачић. Ја сам на страни Александра Вучића, рекао Дачић поводом спекулација о сукобима унутар СНС-а. Дачић поручио да Влада може да издржи све нападе оних који из различитих интереса желе да она падне.

Председник Владе Србије Ивица Дачић оценио је да ће актуелна влада опстајати док има резултата, а поводом спекулација о сукобима унутар СНС-а рекао је да је на страни лидера те странке Александра Вучића, а против противника промена.

Дачић је у емисији "Тешка реч" на телевизији Пинк рекао да се у владајућој коалицији не планирају превремени парламентарни избори, што доказују и последње економске мере.

"Нису проблем избори, него морамо да дефинишемо да ли се плашимо проблема. Који ће политички лудак изаћи са оваквим бројкама, говорити шта нас чека наредних година и планирати изборе. Избора ће бити ако буде проблема у функционисању Владе или ако буде постојала таква клима у друштву", истакао је Дачић.

Премијер сматра да Влада, због огромне подршке коју ужива код грађана, може да издржи све нападе оних који из различитих интереса желе да она падне.

"Ниједна влада у блиској прошлости није имала толико позитивних очекивања грађана. Постоји ли још нека држава у свету где су најпопуларнији политичари они који обављају три најважније функције у земљи, а где су лидери опозиције најнепопуларнији", запитао је Дачић.

Коментаришући спекулације јавности о томе да ли у Српској напредној странци постоје супротстављене струје, Дачић је рекао да не жели да се меша у унутрашње ствари коалиционог партнера, али да се ради о организованом пружању отпора променама у друштву.

"Ја сам на страни Александра Вучића. Овде је од првог дана формирања Владе почело да се говори да ће Влада бити на стакленим ногама, међутим, ниједна велика ствар у држави није урађена а да се о томе нисмо консултовали, или да о томе нисмо разговарали са председником државе. Стално су подгревали наше сукобе, али то је заправо био велики отпор променама", оценио је Дачић.

Како је рекао, Вучићеви политички противници проценили су да је сада, када су најављене неке непопуларне економске реформе, то добра прилика да се крене на Вучића јер су економски министри били његов избор.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије