Читај ми!

Одложена посета Шојгуа Србији

На руску иницијативу посета министра одбране Русије Сергеја Шојгуа Србији, планирана за почетак октобра, одложена за 26. и 27. новембар.

Посета министра одбране Русије Сергеја Шојгуа Србији, планирана за почетак октобра, одложена је на руску иницијативу за 26. и 27. новембар, речено је у Министарству одбране Србије, које је прихватило је предлог руске стране да посета буде 26. и 27. новембра.

У току је усаглашавање детаља посете и израда програма, речено је агенцији Бета у Министарству на питање зашто посета руског министра није била у најављеном термину.

На питање шта је с најављеном куповином руских авиона за Војску Србије, у Министарству одбране је речено да одлука о куповини вишенаменског авиона за Војску Србије још није донета.

"Авион МИГ 29М/М2 је један од вишенаменских авиона чије карактеристике задовољавају потребе Ваздухопловства и против-ваздухопловне одбране Војске Србије и чија куповина се разматра", наводи се у одговору.

Додаје се да су, ради прикупљања додатних информација и доношења одлуке о куповини авиона, припадници МО и ВС били у Руској Федерацији, ради упознавања с карактеристикама авиона МИГ 29М/М2.

"Конкретне теме за разговор током посете министра Шојгуа још нису усаглашене. Посета министра Шојгуа је прилика да се потпише Споразум Владе Србије и Владе Руске Федерације о војној сарадњи и да му се уручи Орден српске заставе првог степена, којим га је 3. јула 2012. године одликовао председник Републике Србије Томислав Николић", навело је Министарство одбране.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се