Читај ми!

Боровић: За комбинацију струке и искуства

Технократија коначно мора бити основна полуга управљања Београдом, дакле комбинација струке и искуства, поручио председник Градског одбора Нове Србије Борислав Боровић. Политика учествује у том управљању само као оквир са смерницама стратешких циљева развоја, рекао Боровић.

Градски одбор Нове Србије сматра да вођење Београда мора бити засновано на технократским принципима и да класично политичко деловање може бити само рам у реализацији одговорног управљања престоницом.

Председник Градског одбора НС Борислав Боровић је рекао да "технократија коначно мора бити основна полуга управљања Београдом - дакле комбинација струке и искуства".

Он је у страначком саопштењу навео да "политика учествује у том управљању само као оквир или рам тог процеса са смерницама стратешких циљева развоја".

Боровић је навео и да градски одбор НС у Београду нуди, пре свега својим коалиционом партнерима, решења и кадрове за развој престонице.

Градоначелник Београда Драган Ђилас је са те функције смењен 24. септембра од када је у техничком мандату до истека 30 дана од те смене.

Ђилас је у Скупштини града смењен гласовима напредњака, коалиције СПС-ЈС-ПУПС, и Демократске странке Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се