Читај ми!

Пак: Николић пажљиво прати предизборни процес

Грађанима на Космету Томислав Николић ће се обратити тек када буде уверен да им је омогућено да на демократски начин бирају своје представике на локалним изборима, рекла саветница председника Станислава Пак. Николић веома пажљиво прати предизборни процес, рекла је Пак.

Председник Томислав Николић поново ће се обратити грађанима који живе на Косову и Метохији тек када буде стопроцентно уверен да им је омогућено да на демократски начин бирају своје представнике на локалним изборима, рекла је Танјугу Николићева саветница Станислава Пак.

"Председник Николић веома пажљиво прати предизборни процес на Косову и Метохији и омогућавање Србима да на фер и демократски начин формирају став о томе коме ће дати глас да води локалну самоуправу", рекла је Пак.

"На изборе Срби треба да изађу, јер би у супротном, Албанцима било омогућено да управљају српском заједницом. Међутим, питање је да ли ће изборни процес бити регуларан, да ли ће атмосфера бити фер и демократска, у крајњем случају, поставља се и питање примене бриселског споразума", изјавила је Пак.

"Из тог разлога је", каже Пак, "наша делегација редовно у Бриселу и бори се против различитих подметања, са жељом да се Србима онемогући да гласају, а да се истовремено за то окриве".

То, напомиње Пак, "нећемо дозволити".

"Председник Николић је свестан одговорности и поверења које у њега имају грађани који живе у Покрајини и зато ће им се поново обратити када буде стопроцентно уверен да је грађанима омогућено да на демократски начин бирају своје представнике, за које сматрају да ће заступати њихове интересе на најбољи могући начин", закључила је саветница председника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се