Читај ми!

Самостални посланици траже посланички клуб

Самостални посланици Скупштине Србије затражили од Одбора за уставна питања и законодавство измену Пословника о раду парламента како би "имали једнака права као и посланици који су чланови посланичких гупа".

Самостални посланици у Скупштини Србије, међу којима су Вук Јеремић и Зоран Остојић, затражили су да им се омогући да оснују своју посланичку групу. Захтев је потписало 11 самосталних посланика. Ако се прихвати њихов предлог, то ће бити 15. посланичка група у парламенту.

"Од пре неколико дана је број самосталних посланика постао двоцифрен,  а само троје може да говори. Ово је сада велики проблем који се више не сме решавати од случаја до случаја", наводи се у том захтеву.

Зато су посланици затражили хитну измени Пословника о раду којим би се дефинисало да се самостални посланици третирају као посебна посланичка група.

У том предлогу су навели да би, уместо председника и заменика председника посланичке групе, посебну групу истовремено представљала два заступника који би делили 20 минута времена за расправу - као и друге посланичке групе, али би заједно учествовали на седницама скупштинског колегијума.

Предложили су да међу собом договором деле време предвиђено посланичким групама за расправу о тачкама дневног реда, а у случају да се не договоре, време ће бити распоређено равномерно свим самосталним посланицима пријављеним за реч.

Самостални посланици су затражили од скупштинског Одбора за уставна питања и законодавство да хитно размотри тај предлог и обавести их о одлуци.

Поред Јеремића, који је избачне из Демократске странке и Остојића, који је напустио клуб Либерално-демократске партије, самостални посланици су и Енис Имамовић, Риза Халими, Емир Елфић, Сања Јефтић Бранковић, Драгана Ђуковић, Никола Тулимировић, Бајро Гегић, Захарије Трнавчевић и Борислав Пелевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара