Ђурић: Очекиване уштеде владе нереалне

Уштеде које влада очекује да добије сетом предложених економских мера нису реалне, оценио посланик ЛДП-а Бојан Ђурић. ЛДП тражи да се о новим мерама и њиховим дометима расправља на седници парламента.

Уштеде које влада очекује да добије сетом предложених економских мера нису реалне, оценио је посланик ЛДП-а Бојан Ђурић, понављајући захтев либерала да се о мерама и њиховим дометима разговара на седници парлалмента.

Ђурић је новинарима у скупштини Србије рекао да ће ЛДП упутити званични захтев за сазивање седнице парламента, наводећи да не зна како Влада очекује да добије подршку свих политичких фактора за предложене мере када није спремна да се о томе разговара у парламенту.

Критикујући мере, Ђурић је навео да је предложена уштеда у јавном сектору смањењем плата погрешна и да би било боље да се, уместо кажњавања врхунских професора и лекара, из јавне управе отпусте партијски кадрови, чиме би се, како каже, произвеле много веће уштеде.

Посланик ЛДП-а навео је и да се мера смањења субвенција предлаже само како би се смањило незадовољство грађана због осталих мера.

Ђурић такође сматра да се у 2013. години од смањења субвенција неће моћи уштедети ни динар, као и да је сада потребно да се озбиљно уђе у реструктурирање предузећа.

Такође, критиковао је и меру која подразумева повећање ниже стопе ПДВ-а са осам на 10 одсто, сматрајући да ће оне имати катастрофалне економске и социјалне последице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара