Вучић: Хоћете изборе, добићете их

Грађани Београда имаће ускоро прилику да на изборима кажу какву власт желе, рекао је Александар Вучић. СНС и на републичком и на локалном нивоу жели да учествује у власти само ако за то има легитимитет и подршку грађана, истакао је Вучић.

Први потпредседник Владе и лидер напредњака Александар Вучић изјавио је да ће грађани Београда ускоро имати прилику да на изборима кажу какву власт желе, те да није пресудно кад ће то бити, што зависи од техничких питања.

"Ускоро ће имати прилику да нас убедљиво победе, како то славољубиво тврде, а видећемо шта ће бити. Хоћете изборе - добићете их, хоћете да победите - победићете, али можда. То сада не зависи од вас већ од грађана", поручио је Вучић политичким опонентима одговарајући на питања новинара у Вршцу где је присуствовао почетку радова на изградњи фабрике "Фрезенијус".

Вучић је рекао да СНС и на републичком и на локалном нивоу жели да учествује у власти само ако за то има легитимитет и подршку грађана, и да не жели да, као њихови претходници, владају четири године иако су легитимитет и подршку изгубили већ у првој години.

Упитан какви ће бити модалитети за промену власти у Београду, Вучић је рекао да уопште не зна шта та реч модалитет значи, али да зна да ако више политичких странака тврди да су победници и да нико не може да их победи, то треба да се провери на изборима.

"Важно је да се провери легитимитет и да идемо на ту проверу", рекао је Вучић осврнувши се притом на понашање појединих странака, које је окарактерисао крилатицом: "Држите ме да га не ударим."

Он је рекао да многи "вичу: дајте изборе", а избора се највише плаше и додао: "Нема проблема, дајте изборе, ја сам сагласан с тим."

Упитан о власти у Војводини, Вучић је рекао да је слушао конференцију за новинаре Бојана Пајтића и Драгана Ђиласа, који су рекли да је то најстабилнија власт у Србији, и додао да им он верује.

Вучић обећао истрагу продаје "Вршачких винограда"

Вицепремијер је обећао да ће се утврдити ко је кинеској фирми "Гуан нан" омогућио да "Вршачке винограде" купи за само 5,2 милиона евра.

"Очигледно је да је било проблема које није изазвала кинеска, већ српска страна. Кинез је хтео да купи јефтиније, а да видимо ко је из Србије то омогућио", рекао је Вучић новинарима у Вршцу.

Упитан да ли мисли на бившег министра финансија Србије Млађана Динкића када каже "српска страна", Вучић је рекао да није мислио на њега, већ на Агенцију за приватизацију.

Вучић је додао да је од Агенције за приватизацију добио извештај о продаји "Вршачких винограда" и да је истрага у току.

Први потпредседник Владе рекао је да ће се проверити оптужбе изнете у медијима против заменика начелника Управе криминалистичке полиције Богдана Пушића, који је поднео захтев за разрешење са дужности.

"Ја сам са господином Пушићем имао изванредну сарадњу. Он је радио на тешким предметима, радио је храбро, али ако постоје оптужбе (против њега) онда их треба проверити. Он ће бити или чист и моћи ће да се врати и настави свој посао, или ће се показати да су оптужбе биле тачне", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да се на примеру Пушића "види да нико у државном руководству нема страх од провере".

Вицепремијер је рекао данас да се води истрага о случају Загребачке банке и да ће јавност бити обавештена о резултатима. Последњих дана медији спекулишу да се може догодити да Србија остане без власничког удела од најмање две милијарде евра у Загребачкој банци.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије