Божовић: Већина одборника за изборе у Београду

Странке које траже моментално расписивање избора у Београду имају 59 одборника у градском парламенту, каже председник београдских демократа Балша Божовић. Не постоји ниједан једини разлог да се Београђанима одузима шест месеци нормалног живота и да се избори одрже тек на пролеће 2014. године, каже Божовић.

Председник београдског одбора Демократске странке Балша Божовић оценио је да су, након јучерашње одлуке Демократске странке Србије да не улази у градску власт без избора, Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије са својих педесет одборника остали у мањини.

"Странке које траже моментално расписивање избора имају 59 одборника у градском парламенту. Не постоји ниједан једини разлог да се Београђанима одузима шест месеци нормалног живота и да се избори одрже тек на пролеће 2014. године. Једини разлог је жеља власти да себи обезбеди додатно време како би лажима, фабрикованим аферама и политичким хапшењима код грађана креирала слику о великом лоповлуку и корупцији у Београду", навео је Божовић у изјави за јавност.

ДС, како је истакао, захтева да одмах буде покренута процедура која ће омогућити да се избори у Београду одрже у овој години.

"Уколико СНС и СПС не желе изборе, него остану решени у намери да искористе све процедуралне могућности да изборе закажу на пролеће, то је онда сасвим довољно времена за промену закона о главном граду и омогућавање Београђанима да директно гласају за првог човека града", оценио је Божовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије