Читај ми!

ДСС неће у београдску власт без избора

Лидер ДСС-а Војислав Коштуница изјавио да је Председништво странке затражило истовремено расписивање ванредних парламентарних избора и избора за Београд, а да без избора неће ући у власт у главном граду.

Председништво Демократске странке Србије затражило је истовремено расписивање ванредних парламентарних избора и избора за Београд, и саопштило да без избора неће ући у власт у главном граду, изјавио је лидер ДСС-а Војислав Коштуница.

У изјави се наводи да је Председништво ДСС-а ту одлуку донело једногласно и да изборе тражи у што краћем року.

"Сматрамо да се Србија налази у дубокој политичкој, економској и моралној кризи због потписивања бриселских споразума којима се предаје Косово и због поданичког односа садашње власти према Европској унији", навео је председник ДСС-а.

Према његовим речима, смена Драгана Ђиласа са места градоначелника Београда омогућава да се истовремено распишу београдски и републички парламентарни избори.

"Предлог ДСС-а да се истовремено распишу парламентарни и београдски избори пре свега је упућен СНС-у, најодговорнијој странци у садашњој влади. За ДСС је расписивање ванредних парламентарних избора главни циљ, јер избори пружају могућност да се промени садашња власт и успостави нова државотворна политика", навео је Коштуница.

Одборници СНС-а, СПС-а и ДСС-а у уторак су сменили Драгана Ђиласа са места градоначелника Београда. Те три странке тада су најавиле да ће у наредним данима одлучити да ли ће формирати нову већину у Скупштини Београда или ће бити уведена привремена управа и после тога расписани избори.

ДСС је прва саопштила одлуку страначких органа, а СНС и СПС су најавили да ће одлучивати у наредним данима.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије