Читај ми!

ДС: Новаковић неосновано ухапшен

Драган Ђилас и Бојан Пајтић рекли су да је члан ДС-а Борислав Новаковић неосновано ухапшен. Новаковић ухапшен у новосадској болници на "зверски" начин, истакао Пајтић.

Председник Демократске странке Драган Ђилас и његов заменик и председник Владе Војводине Бојан Пајтић рекли су да је члан те странке Борислав Новаковић неосновано ухапшен.

Пајтић се заједно са председником ДС-а Драганом Ђиласом обратио новинарима испред зграде Владе Војводине и том приликом истакао да су протеклих недеља истражни органи испитали на десетине запослених у Заводу за изградњу града и да су сви испитани потврдили да Борислав Новаковић нема везе са оним што му се ставља на терет.

Како тврди, Новаковић је ухапшен у болници у Новом Саду, а начин на који је то учињено назвао је "зверским".

"Новаковић је био у болници усред Новог Сада, а покушавају да представе као да је био у некој болници у Швајцарској. Ово је најочитији пример како актуелне власти на све начине покушавају да осрамоте људе и њихове породице", рекао је Пајтић.

Пајтић је нагласио да је владајућа коалиција у Војводини у овом тренутку чвршћа него икад раније и да је решена да истраје на путу борбе за право и праведно друштво.

Председник ДС-а Драган Ђилас рекао је новинарима да је у Нови Сад дошао да пружи подршку "часним људима" који се у Војводини боре за политику права.

Ђилас такође тврди да Новаковић нема везе са оним што му се ставља на терет и изражава уверење да ће након полицијског задржавања од 48 сати бити пуштен на слободу. Он је оценио да је Србија у последњих 14 месеци економски уништена и да не личи на државу права.

"Први пут имамо несташице у болницама, обесмишљена је мала матура и све више се показује да сам био у праву кад сам упозоравао да ће Србија са овом влашћу проћи исто као за време владавине Слободана Милошевића, с тим што нас нико неће бомбардовати", рекао је Ђилас.

На питање новинара да објасни шта се дешава с његовом фирмом, Ђилас је рекао да је компанија започела процес продаје.

Припадници Управе криминалистичке полиције привели су ове недеље осам особа, међу којима је и бивши директор Завода за изградњу Новог Сада Борислав Новаковић, због сумње да су оштетиле град Нови Сад за 1,3 милиона евра малверзацијама са издавањем грађевинског земљишта у закуп.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво