Читај ми!

УРС: Неизводљив мањи порез на плате

Смањење пореза и доприноса на плате за трећину, које је најавила Влада, је неизводљиво, а и да јесте могуће, не би допринело смањењу незапослености, саопштио УРС.

Уједињени региони Србије (УРС) упозорили су данас да је смањење пореза и доприноса на плате за трећину, које је најавила Влада, неизводљиво, а и да јесте могуће, не би допринело смањењу незапослености ни побољшању економске ситуације.

Председник ресорног одбора УРС-а за финансије Филип Ковачевић рекао је, на конференцији за новинаре, да би та мера, ако би била усвојена, направила "рупу" у буџету од најмање 200 милијарди динара.

Ковачевић је истакао да би, како би се надокнадио тај мањак у буџету, морали да се повећају порези на имовину грађана, и то десетоструко, "што би значило да би просечна породица на Вождовцу, за стан од 60 квадрата, уместо садашњих 10.000 плаћала 100.000 динара пореза".

Према његовој оцени, порези и доприноси нису главни проблем за покретање привреде, а њиховим смањењем умањили би се приливи у пензиони фонд, што би створило додатне проблеме.

Ковачевић је негирао и тврдње да су порези и доприноси у Србији изнад европског просека, наводећи да су они у готово свим земљама Европске уније већи, а на нивоу су оних у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво