Читај ми!

Љајић: Не искључујем превремене изборе

"Не могу да се закунем" да у Србији неће бити превремених парламентарних избора, рекао предсдник СДПС-а и министар трговине Расим Љајић и додао да не искључује ту могућност.

Председник Социјалдемократске партије Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић рекао је да "не може да се закуне" у то да у Србији неће бити превремених парламентарних избора и додао да не би искључио ту могућност.

"О изборима нисмо разговарали - нису тема они, већ опоравак економије и уређење државе, али не бих могао да се закунем у то да их неће бити, поготову када постоји тако шаролика коалиција", рекао је Љајић за новосадски Дневник.

Додао је да не зависи од њега да ли ће бити избора или не, већ од две "кључне странке" - Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

"Наше је да се спремамо за изборе - ако их буде, да нас не изненаде, али ја их не би искључио", истакао је Љајић.

Навео је да одборници његове странке у Скупштини Београда нису подржали смењивање градоначелника Драгана Ђиласа јер су у градски парламент ушли на листи Демократске странке чији је Ђилас председник.

"Из принципијелних, моралних, па тек онда политичких разлога нисмо могли подржати ту иницијативу. Било би то некоректно, прво јер смо били на тој листи и стекли одборнике, а потом и стога што је Ђилас један од функционера ДС који су јавно подржали наш улазак у републичку владу", објаснио је Љајић.

Љајић је рекао да је о томе СДПС разговарао и с председником СНС-а Александром Вучићем и додао да је Вучић имао разумевања за такав приступ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво