Читај ми!

Ђилас: Суботић блати породицу Ђинђић

Срамно је дозвољавати Станку Суботићу, који је "седам година био на Интерполовој потерници", да у јавности блати породицу убијеног премијера Зорана Ђинђића, рекао је председник ДС-а Драган Ђилас.

Председник Демократске странке Драган Ђилас оценио је да је срамно дозвољавати Станку Суботићу, који је "седам година био на Интерполовој потерници", да у јавности блати породицу убијеног премијера Зорана Ђинђића.

"Станко Суботић, коме је 2011. године одбијено понуђено јемство од пет милиона евра, након седам година бекства се вратио у Србију уз десет пута ниже јемство, и упушта се у обрачун са политичким противницима оних који су му то и омогућили", навео је Ђилас у изјави за јавност.

Председник ДС-а оценио је да је недопустива атмосфера у којој је Суботић "медијска звезда, активан учесник у политичком животу и човек који сматра да има морално и свако друго право да оптужује убијеног премијера, његову породицу, Демократску странку, као и људе који су ризиковали живот да би се борили против организованог криминала".

"Недопустиво је да медији преносе овакве изјаве Суботића који би, да има доказе, до сада одштету тражио пред судом. Иако су све Суботићеве оптужбе демантоване, он наставља да објављује неистине које даје искључиво у политичке сврхе, верујући да ће га доказивање верности режиму можда потпуно ослободити утврђивања одговорности за кривично дело за које је оптужен", оценио је Ђилас.

Суботићу је 16. септембра почело поновљено суђење у Београду због оптужби да је био на челу групе која је деведесетих шверцовала цигарете и тиме оштетила државни буџет.  Оптужени је пред Специјалним судом негирао умешаност у шверц цигарета.

Суботић је рекао да је бивши министар унутрашњих послова Душан Михајловић покушао да му изнуди милионе евра, и додао да су га притискали и бивши председник Србије Борис Тадић и "његови најближи чиновници" - Вук Јеремић и Миодраг Ракић.

Суботић је раније казао да је Ружици Ђинђић и Тадићу дао више од милион евра за Демократску странку. Тадић је негирао те оптужбе, док је Ракић навео да треба испитати и везе Станка Суботића са одбеглим нарко-босом Дарком Шарићем.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара