Читај ми!

Лајчак позвао Србе да изађу на изборе на КиМ

Излазак Срба на локалне изборе на косову је један од најважнијих услова за отпочињање преговора са Европском унијом, рекао заменик премијера Словачке Мирослав Лајчак и позвао Србе да изађу на новембарске изборе.

Заменик премијера и министар спољних послова Словачке Мирослав Лајчак, који борави у дводневној посети Београду, позвао је данас Србе на Косову и Метохији да изађу на изборе 3. новембра и додао да је то један од најважнијих услова за отпочињање преговора са Европском унијом.

Лајчак је, упитан како оцењује припреме за изборе на КиМ, рекао да би они на терену требало да "формализују оно што је договорено у Бриселу".

"Мислим да је веома важно да се ти избори одрже у складу са европским стандардима и нормама. Срби треба да изађу и гласају на тим изборима. То је шанса која не сме да се пропусти", рекао је Лајчак за РТС.

Он је додао да Европа високо цени постригнут споразум између Београда и Приштине у априлу.

На питање да ли ће, уколико избори буду регуларни, тиме бити испуњејни услови за почетак преговора Србије са ЕУ и одржавање међувладине конференције, Лајчак је истакао да је то можда један од најважнијих услова.

"Можда је то један од највазнијих услова које Србија требало да испуни на путу ка отварању преговора о приступању. Гледа се тенденција како се земља и влада понаша у односу на обавезе које је преузела. У том смислу Влада Сбије је одрадила велики посао", поручио је Лајчак.

Министар спољних послова Словачке још једном је изразио жаљење због погибје припадника Мисије Еулекс на КиМ, напомињујући да та Мисија "ради добар посао".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара