Читај ми!

Вулин: Циљ напада дестабилизација региона

Потпуна дестабилизација не само северног Косова већ и читавог регина, спречавање избора, спречавање Срба да преузму судбину у своје руке, изазивање провокација, изазивање насиља, разлози су онога који је пуцао на возило Еулекса код Звечана, рекао је Александар Вулин у Дневнику РТС-а.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је да је циљ  инцидента, у којем је погинуо Еулексов цариник, дестабилизација и спречавање могућности Србима да преузму судбину у своје руке.

"Потпуна дестабилизација не само северног Косова већ и читавог регина, спречавање избора, спречавање Срба да преузму судбину у своје руке, изазивање провокација, изазивање насиља, разлози су који су навели онога који то починио", рекао је Вулин гостујући у Дневнику РТС-а.

"Влада је јасна - наћи ћемо га, процесуирати, биће одговоран", рекао је Вулин.

Вулин је рекао да је преставницима међународне заједнице понуђена помоћ у расветљавању догађаја, као и да су са њима разговарали новоименовани председници локалних самоуправа на северу Косова.

"Неке ствари су се ипак промениле, никоме у свету није пало на памет да каже да је Србија одговорана и да Београд и Србија нису искрено осудили насиље", каже Вулин.

Александар Вулин је рекао и да је мотив оних који су починили напад и да се изазове насиље, које би се тиме оправдало.

Он сматра да инцидент код Звечана не може да утиче на спровођење бриселског споразума, да ће се разговори наставити и истакао да је држава јача од вандализма и насиља.

"Имамо други пут да Србима очувамо живот на КиМ - ово није тај пут, ово је начин да нема Срба на КиМ", рекао је Вулин и нагласио да се Србија "отима" да се не смањује мисија Еулекса на Косову.

У општини Звечан на северу Косова јутрос око 7.50 убијен је један цариник Еулекса. Нападачи за сада нису откривени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара