Читај ми!

Ружић: Измишљотина да рушим Дачића

Медијске спекулације да спремам преврат у странци јесу "ноторне измишљотине", каже функционер СПС-а Бранко Ружић. аСигуран сам да председник Дачић сасвим јасно препознаје удар који траје према СПС-у и њему лично, већ дужи временски период, рекао је Ружић.

Шеф Извршног одбора Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић оценио је као "ноторне измишљотине" медијске спекулације да спрема преврат у странци, након што је и сам лидер СПС-а и премијер Ивица Дачић одбацио наводе о проблемима и нејединству међу социјалистима.

"Континуирана потреба моралних пигмеја који су огрезли у криминалу и корупцији да ме путем исплачених 'жетона' једном медију дискредитују, криминализују и на тај начин створе искривљену слику у јавности о мојој породици и мени лично, говори очигледно о нечијем страху од јединства и снаге СПС", рекао је Ружић за Новости.

Одговарајући на медијске спекулације да у потаји спрема преврат у странци и да је на челу струје која је, наводно, незадовољна потезима лидера СПС-а, Ружић каже да ће се "врло брзо разоткрити ко је 'Јуда Искариотски'".

"Сигуран сам да председник Дачић сасвим јасно препознаје удар који траје према СПС-у и њему лично, већ дужи временски период", рекао је Ружић.

"Ниједно рушилаштво уређеног система није могуће без 'битанги из сопствених редова'. Зато очекујем да председник Ивица Дачић јавно изнесе став о овом декадентном процесу, а сигуран сам да би пожелео још туце пучиста попут мене", рекао је Ружић.

Он наводи да "они који треба да знају истину, знају је врло добро" а да је за њега лично "партија изнад свих и свакога".

На питање да ли сумња да иза оптужби на његов рачун стоје појединци из СПС-а, Ружић одговара: "Искрено, врло тешко ми је да реагујем на ноторне измишљотине које се објављују, али ме врло опасне квалификације које се износе просто терају на тако нешто".

Он каже да међу онима који се боје социјалиста нема коалиционих партнера СПС-а, али и да је "лако између редова прочитати и препознати и личне, али и политичке мотиве људи којима је основна животна максима 'мањак знања, вишак самопоуздања'".

Лидер СПС-а премијер Србије Ивица Дачић одбацио је наводе неких медија да у тој странци постоје проблеми и нејединство.

"У СПС не постоје проблеми, нејединство. То је нормалан политички живот", рекао је Дачић и оценио да су написи медија о проблемима у СПС "потпуно нереални".

"У СПС-у нема никаквих проблема у унутрашњем функционисању, нити постоји нејединство, нити љутња да ли је неко министар или није", рекао је премијер и навео да је то нормалан политички живот.

"Од мене па на даље, свако из партије ће доносити одлуке које су у овом тренутку званична политика државе Србије", рекао је Дачић.

Поједини медији пренели су тврдње да у СПС-у има сукоба у вези са реконструкцијом Владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије