Читај ми!

Одаловић: Неумитно теку рокови за изборе

Шеф тима за примену бриселског споразума Вељко Одаловић рекао да рокови за локалне изборе на Косову неумитно теку. Одаловић истакао и да је био последњи тренутак за састанак председника Србије Томислава Николића са Србима јужно од Ибра.

Генерални секретар Владе Србије и шеф тима за примену бриселског споразума Вељко Одаловић изјавио је да је био последњи тренутак за састанак председника Србије Томислава Николића са Србима јужно од Ибра, јер рокови за локалне изборе на Косову неумитно теку.

"Последњи датум до када се морају предати листе кандидата је 4. септембар и до тада се морају регистровати бирачи", рекао је Одаловић Радио Београду.

Као највећи проблем код организације локалних избора на Косову он је навео несређен бирачки списак и инсистирање Приштине на томе да на пријави за упис у списак и за предају листе кандидата буде лого тзв. косовске државе, што је за Београд неприхватљиво.

Одаловић сматра да је премијер Ивица Дачић упутио поштену поруку, а не претњу када је рекао да ће сви државни функционери бити смењени уколико не раде у складу с државном политиком.

"Свако разуме ову порука, и свака друга порука у овом тренутку не би била одговорна, јер како објаснити међународној заједници да Влада Србије не води двоструку политику и да дозвољава да њени функционери раде против онога за шта се залаже влада", казао је Одаловић.

Она је рекао да ће питање исплате накнаде Србима на Косову и Метохији ускоро бити законски решено.

"Разумем људе који су данас поставили барикаде у Јарињу, јер тако желе да скрену пажњу на проблем, али тај проблем биће трајно решен системским законом чија је израда у току", рекао је Одаловић Радио Београду.

Представници синдикалних организација 10 друштвених предузећа у Лепосавићу, који захтевају исплату заосталих примања, данас су блокирали магистрални пут Косовска Митровица-Рашка и за сутра су најавили штрајк и блокаду у Грачаници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије