Пајтић: Злонамерне оптужбе Зоране Михајловић

Оптужбе министарке енергетике Зоране Михајловић на рачун покрајинске владе показују намеру да се Војводина уништи по сваку цену, наводи кабинет Бојана Пајтића.

Кабинет председника Владе Војводине Бојана Пајтића саопштио је да оптужбе и неистине министарке енергетике Зоране Михајловић изречене на рачун Владе Војводине и грађана Војводине, представљају дрскост, незаинтересованост и намеру да се уништи Покарјина.

"Власт у Војводини је стабилна, а владајућу већину чини две трећине посланика од укупно 120. Влада Војводине је најстабилнија влада у Србији", саопштено је из Владе Војводине поводом изјава Михајловићеве у интервују за новосадски Дневник.

Министрака енергетике Зорана Михајловић рекла је за тај лист да резултати локалних избора у Војводини говоре да је потребно проверити легитимност постојеће власти у њој.

Она је оценила да је Војводина "бућкуриш" и "апсурд Србије", јер уместо да има највишу стопу запослености, Покрајина има највишу стопу незапослености радно способног становништва.

У саопштењу војвођанске владе истакнуто је да републичка влада "користи сваку прилику да уништи Војводину и отежа живот њеним грађанима", и додаје да је лош положај Покрајине последица укидања Уставом гарантованог трансфера у износу седам одсто средстава републичког буџета, односно 32 милијарде динара годишње, чиме је онемогућен развој Војводине.

"Било би важније да министарка Михајловић ради на обезбеђивању земљишта за страног инвеститора, а не да нечињењем и неспособношћу Србија изгуби спор и плати штету 160 милиона евра.

Такође, она треба се потруди да не дође до поскупљења струје и гаса, која доводе до огромног пада животног стандарда", пише у саопштењу.

Кабинет војвођанског премијера подсетио је да је Војводина, после Београдског, први регион по развијености у Србији, да је иза тог региона по стопи незапослености од 24,8 одсто, а да је Покрајина у укупном броју страних инвестиција у Србији учествовала са 45 одсто.

"Истина је да се у Војводини тешко живи и да министарка може много помоћи, пре свега радећи свој посао и не чинећи штету институцијама и грађанима", додаје се у саопштењу.

ДС: Михајловић нападима на Војводину доказује лојалност СНС-у

Министарка енергетике Зорана Михајловић, у страху од тога што је из Владе истерана њена матична странка Уједињени региони Србије, неоснованим нападима на Војводину доказује лојалност и љубав Српској напредној странци, саопштио је Покрајински одбор Демократске странке.

"Тужно је што министарка Михајловић има веома ниску толеранцију према Војводини, њеним грађанима и институцијама које су од виталног значаја за живот и стандард грађана, па је тако заборавила да је лично она, новим поскупљењем струје, допринела расту цена и паду животног стандарда", наводи војвођански одбор ДС реагујући на ставове које је Михајловић изнела у интервјуу "Дневнику".

"У њеним изјавама изгледа да критикује неку далеку, страну државу, а не део сопствене земље", оцењује се у саопштењу и додаје да "припреме за изборе нису довољан изговор да се урушавају институције, а уколико јој власт у покрајини не одговара, што је политички легитимно, није легитимно негирати њене грађане и њихова уставна права".

У одговору министарки Михајловић, Покрајински одбор ДС истиче да "карикирани статистички подаци зацрњују слику свакако тешког живота".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије