Већина грађана би гласала за СНС

Уколико би се избори организовали у недељу, гласало би 52,4 одсто грађана, а више од 44 одсто потенцијалних гласача определило би се за СНС, актуелну коалицију коју предводи СПС подржало би 14,7 одсто грађана, док би глас ДС дало 10,8 одсто испитаника, показује истраживање Центра за демократију и развој, спровео од 1. до 3. августа по принципу случајног узорка.

Више од половине грађана изашло би на изборе ако би се организовали у недељу и највише њих би глас поверило Српској напредној странци, показало је истраживање јавног мњења Центра за демократију и развој.

Представници Центра за демократију и развој су новинарима у Новом Саду рекли да је истраживање показало да би гласало 52,4 одсто грађана, да 24,9 не зна да ли би изашло на гласање, односно 22,7 одсто грађана сигурно не би изашли на биралишта, преноси Бета.

Више од 44 одсто потенцијалних гласача определило би се за СНС, актуелну коалицију коју предводи Социјалистичка партија Србије подржало би 14,7 одсто грађана, док би глас Демократској странци дало 10,8 одсто испитаника.

Истраживање Центра је показало да би још једино Демократска странка Србије прешла цензус (7,6 одсто), док би најближа том циљу била Либерално демократска партија (4,1 одсто).

На питање да ли је боље да актуелна Влада Србије буде реконструисана или да се распишу ванредни парламентарни избори, 72,3 одсто сматра да је реконструкција боље решење, 15,2 одсто определило се за изборе, док је остатак испитаника рекао да "не зна".

Центар за демократију и развој је телефонско испитивање грађана спровео од 1. до 3. августа по принципу случајног узорка на територији Србије без Косова. 

Како је речено, испитивање је репрезентативно по полу, старости, образовању, националној припадности и типу насеља и добро представља припадајућу популацију по свим релевантним параметрима.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара