Читај ми!

Нова влада до краја августа

Министарка енергетике Зорана Михајловић најављује да ће до краја месеца бити познат нови коалициони споразум и имена нових министара. Михајловићева је поновила да енергетику и рударство треба објединити у једно министарство.

Нови коалициони споразум биће познат до краја месеца, и тада ће се знати ко ће бити нови министри и како ће изгледати нова влада, рекла је данас министарка енергетике, развоја и животне средине Зорана Михајловић.

За сада, у Српској напредној странци се о томе није причало, рекла је министарка новинарима у Ресавици, где је пустила у рад метанометријску станицу у дирекцији Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља "Ресавица".

У овој влади се размишља како повећати ефикасност и отклонити све слабости, и постићи боље резултате.

"То није питање појединачних жеља, и не сме бити. Питање је шта може да повећа ефикасност. Као неко ко води енергетику и животну средину, стално понављам да животна средина мора бити обједињена у једном а не у три министарства, а исто се односи и на енергетику и рударство", поручила је министарка.

Као и у неколико наврата до сада, Михајловић је рекла да то треба да буде једно министарство, и указала да у неким државама, постоји обједињено министарство индустрије, енергетике и рударства.

"Циљ је да будемо ефикасни у односу на нове циљеве владе. А ти нови циљеви су - повећање економских активности, стратешки партнери и отварајне нових рудних поља", поручила је министарка.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара